Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Зелені» та ефективні

В Києві вперше відбувся європейський конкурс стартапів PowerUp!
05 червня, 10:47

Перше місце на українському етапі здобула команда стартапу Hempire з Києва. Саме цей проект представить Україну в грандіозному фіналі PowerUp! 2018 у Празі та змагатиметься з іншими європейськими командами за доступ до однієї з найкращих акселераційних програм InnoEnergyHighway з фінансуванням в 150 000 євро та приз в 30 000 євро.

На розгляд журі Hempire представили 100% натуральну технологію екоутеплення будинків за допомогою технічних конопель та вапняної суміші з негативним вуглецевим слідом. Енергоефективний ізоляційний матеріал можна використовувати для обробки будинків і будь-яких огороджувальних конструкцій. Технологію розробляли майже 8 років, на українському ринку вона представлена вже 3 роки.

Всього у фіналі брали участь 9 «зелених» стартапів, обраних з-поміж 27 претендентів. Інвестори та бізнес-експерти, які увійшли до складу журі  національного фіналу, оцінювали інноваційну і технологічну складові поданих проектів, ринковий потенціал кінцевого продукту та презентаційні навички команд-фіналістів.

«PowerUp! спрямований на пошук та об’єднання найкращих рішень, які сприятимуть інноваційній діяльності в сфері енергетики та покращенню якості повітря у європейських містах, —  прокоментував голова журі, менеджер проектів з розвитку бізнесу в InnoEnergy Міхал Кращевський. —  Для журі ключовим критерієм відбору переможців була можливість реалізувати проект глобально, а не лише в конкретній країні».

«Срібло» на конкурсі здобули кияни ChargeGroup — розробники першого в Україні хмарного сервісу управління зарядними станціями для електромобілів OnCharge. Команда пропонує комплексні рішення для розбудови інфраструктури зарядних станцій для електромобілів, керування нею та комунікації власників станцій з водіями за допомогою мобільного додатка.

В переліку топових українських енергетичних стартапів також львів’яни Goto-U. Команда створила мобільний додаток та систему управління зарядними станціями, що поєднує соціально та екологічно відповідальні бізнеси з водіями електромобілів та стимулює електромобільність, показує місцезнаходження зарядних станцій, наприклад, біля готелів або супермаркетів,надає інформацію про їхні додаткові послуги та можливості бронювання. Ця система також допоможе власникам бізнесу аналізувати ринок, покращувати власні послуги та приваблювати нових клієнтів.

Україна вперше проводила національний фінал конкурсу PowerUP. Організатором українського етапу конкурсу стала мережа Greencubator.

«Вперше приймаючи програму PowerUP! — Україна стала другою в Європі за поданих кількістю заявок, — каже співзасновник Greencubator, модератор українського фіналу конкурсу Роман Зінченко. — Для нас дуже важливі не тільки призові місця, а й той прогрес, який показали команди всього за декілька тижнів підготовки в буткемпі PowerUP! Ми дуже пишаємось роботою, яку проробили учасники, адже це підтверджує їхню здатність розвиватись і створювати дійсно корисні для суспільства та планети проекти».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати