Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Афіша

27 жовтня, 10:21
ФОТО ЄВГЕНА ЧЕКАЛІНА

ВИСТАВА ТИЖНЯ

«Так закінчилося літо...» — 3 листопада, Київський театр драми і комедії на лівому березі Дніпра

Є вистави, які мають щасливу долю і прикрашають репертуар театру багато-багато років. Саме такою є постановка Едуарда Митницького «Так закінчилося літо...», яка з аншлагами йде вже впродовж 17 років. Відомий український драматург Ярослав Стельмах написав п’єсу за мотивами роману «Люсі Краун» популярного американського письменника Ірвіна Шоу. Ця постановка Е. Митницького відкриває світ тонких, складних, часом непередбачуваних відносин між героями. Це історія про те, як одна помилка пані Краун перевернула не лише її життя, а й її близьких. Люсі, озираючись у минуле, шукає той поворотний момент, коли русло стабільного сімейного життя повернуло у бік. Для Люсі Краун це було літо. Воно починалося фліртом, невинною маленькою таємницею, спогади про яку могли скрасити старість жінки, але все обернулося ураганом пристрастей, що розколов життя родини... Вистава не залишає байдужими глядачів, спонукає до роздумів та співчуття. У постановці гратимуть актори: Ксенія Ніколаєва (Люсі Краун), Анатолій Ященко (Олівер), Олександр Піскунов (Тоні в дитинстві), Володимир Цивінський (Тоні дорослий), Валентин Томусяк (Джеф), Олена Бушевська (Сузан), Оксана Архангельська (Дора) і Сергій Солодов (Бармен).


ВИСТАВКА ТИЖНЯ

«Свої — Чужі» — арт-галерея «Мануфактура», Київ

Автором робіт експозиції є Анатолій Ротарь — один із найяскравіших представників сучасного мистецтва, творчість цього майстра побудована на міцному фундаменті  академічної школи. Виставка «Свої — Чужі» об’єднує як пластику скульптора, так і його живописні твори. Скульптурні роботи майстра відзначаються неповторною особливістю виконання і відбором матеріалів. Пластичність та проникливість експресії, легкість рухів, витонченість форм скульптору вдається передати за допомогою сучасних технік і технологій. Цикл представлених до експозиції полотен виконано в змішаній техніці. Анатолій Ротарь ставить актуальне для сучасної моделі світу питання: до чого ведуть незворотні процеси глобалізації? Художника цікавить становлення нового типу взаємовідносин етносів та культур у світі, внутрішні кордони якого виявляються все більше розмитими, внаслідок взаємопроникнення цінностей Західної та Східної цивілізацій. Людина-космополіт — такою є центральна тема,яка об’єднує широке різноманіття представлених робіт художника. Виставка триватиме до 23 грудня.


ФІЛЬМ ТИЖНЯ

«Чунгул» — із 31 жовтня в українському прокаті


ФОТО НАДАНО КІНОЦЕНТРОМ «КИЇВ»

Містичний трилер у 2D і 3D-форматах знятий Олександром і В’ячеславом Альошечкіними. Ці режисери запам’яталися глядачам як автори картини «Синевир», що принесла творцям Гран-прі 3D-стерео-фестивалю в категорії «Кращий ігровий фільм». Нова кіноробота Альошечкіних розповідає про форс-мажорні обставини, що відбуваються з головним героєм у віддаленому від цивілізації селі. Столичний хлопець Денис через несправність автомобіля опиняється в спустошеному селі Чунгул. Але для того щоб покинути це місце, йому доведеться заплатити свою ціну місцевому чаклуну. Та наскільки високою буде ціна для головного героя, коли донька чаклуна закохується в нього? У головних ролях знялися: Богдан Юсипчук, Анна Гуляєва та Віктор Демерташ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати