Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Друга Ріка» виступає в Національній опері

14 травня, 11:01
ФОТО З САЙТА PATRIOTY.ORG.UA

Учора і сьогодні відомий український рок-гурт, який святкує 20-річчя, дає два благодійні концерти, частину коштів від реалізації квитків музиканти передадуть пораненим бійцям АТО. У Києві «Друга ріка» представляє свій шостий альбом Supernation, а також у програмі виконуються кращі пісні гурту різних років, зокрема «ДенНіч», «Пропоную мир», «Там, де ти», «Відчиняй», «Три хвилини», «Світ на різних берегах», «Назавжди», «Скажи», «Незнайомка», «Все мине», «Дотик» та інші. На концерті музиканти виступають під супровід Національного ансамблю народних інструментів, і їхні композиції залунали зовсім по-новому.

Нагадаємо, групу заснували Віктор Скуратовський, Валерій Харчишин та Олександр Барановський 1995 року. Перші репетиції гурту, який отримав назву Second River, проходили в приміщенні Житомирського педагогічного інституту, де й відбувся їхній перший виступ. 1998 року під час підготовки до фестивалю «Червона рута-1999» назву було змінено на «Друга Ріка». Вже восени 2000-го гурт записує та видає дебютний альбом «Я є», треки до якого отримали відеопідтримку та швидко стали популярними. Третій альбом «Рекорди» став «золотим», а синг «Так мало тут тебе» 32 тижні протримався в українських хіт-парадах. Гурт із успіхом виступав не лише у нашій країні, а й за кордоном, зокрема у Польщі, Туреччині, Росії, Білорусі, Канаді та інших.

До речі, музиканти ведуть активне громадське життя, зокрема, започаткували благодійний марафон «Я буду жити» — соціальну акцію в боротьбі з лімфомою, привертали увагу суспільства до людей з вадами слуху (записали кліп «Скажи», у зйомках якого приймали участь учні школи-інтернату, які зворушливо передали головний зміст пісні мовою жестів), а коли розпочалася Революція Гідності — закликали громадян виходити на Майдан і виступали на протестній сцені.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати