Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Дякую. Прийдемо»

Львівський театр імені Марії Заньковецької запрошує на вистави
30 березня, 16:03

«День» неодноразово розповідав про те, що у Львові поступово відновлюється мистецьке життя. Зокрема, відновили роботу більшість галерей.

Невдовзі гостинно відчинить двері для глядача й Львівський національний український драматичний театр імені Марії Заньковецької. Про це «Дню» розповіла в.о. керівника літературно-драматичної частини Олена Федорченко.

Поки що відомо про події 1, 2 та 3 квітня, й це будуть концерт за участю оркестру театру (диригент – Богдан Мочурад) та вистава «Наталка Полтавка».

Відповідна інформація є й на сайті театру: «Шановні глядачі!

Після тривалої павзи театр імені Марії Заньковецької поновлює свою роботу.

Ми запрошуємо Вас до нашої зали та хочемо у ці нелегкі часи подарувати Вам гарні емоції, позитивні думки та віру у нашу перемогу.

Початок вистав о 16.00.

У нас безпечно!

Ми працюємо для Вас!

УСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!!».

Щодо концерту, то, за словами Олени Федорченко, програма ще складається.

Зрештою, з тим не має бути проблем, позаяк чи не всі заньківчани – чудові вокалісти. А репертуар самого оркестру – безмежний. Це правда!

Вочевидь, солістами 1 квітня будуть Олександра Бонковська, Лідія Остринська, Ірина Швайківська, Дарія Зелізна, Валентина Мацялко, можливо – тріо у складі Наталі Ревкевич, Олександри Лютої та Мирослави Солук.

Щодо хлопців, то, каже завліт, з тим зараз сутужно, бо хтось у ЗСУ, хтось у теробороні. Те саме і з виставами.

Війна.

Стосовно «Наталки Полтавки» Івана Котляревського, то це оперета (тривалість – дві години), яку 1991 року поставив народний артист України, лавреат Національної премії імені Тараса Шевченка Федір Миколайович Стригун. Художник-постановник – народний художник України, лавреат Національної премії імені Тараса Шевченка Мирон Кипріян.

Вистава відбуватиметься під живий супровід оркестру театру.

Олена Федорченко також зазначає, що кількість квитків на вистави – обмежена, позаяк обмежена кількість місць. Квитків не продаватимуть на балкони. Розсадка у залі здійснюватиметься за принципом шахівниці, щоби у разі повітряної тривоги глядачів можна було вивести в укриття, що є поряд.

Квитки можна придбати у касі або на сайті театру. Каса працює з 11.00 до 16.00.

Мала б розглядатися можливість відновлення вистав і на Камерній сцені Театру Заньковецької. Наразі – ні, бо там – пункт волонтерської допомоги вимушено переселеним особам.

Уже є відгуки на ФБ-сторінці театру на повідомлення про відновлення роботи. Ось деякі з них:

«Andriy Chentsov треба йти

Elena Bermes Національний театр ім. Марії Заньковецької мрію побачити всі ваші вистави. Дякую!

Сергій Бадік Дякую. Прийдемо».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати