Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Київ: музичні ландшафти

09 серпня, 14:02

15 серпня Київський камерний оркестр під орудою маестро Наталія Пономарчук відкриває у Софії Київській головну сцену сьомого щорічного фестивалю високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage 2024, що є своєрідним вітальним жестом митцям з різних українських міст, які представлені на фестивалі цьогоріч.

фото

 До концертної програми «Київ: музичні ландшафти» увійшла музика видатних киян, знакових композиторів сучасності – Валентина Сильвестрова, Леоніда Грабовського, Вікторії Полевої та Святослава Луньова.

 Нагадуємо, що саме цього сезону відбулися тріумфальні виступи маестро Пономарчук з London Philharmonic Orchestra у Великій Британії.

Також у лютому 2024 року наша диригентка приєдналася до престижної мережі виконавців та артистів IMG Artists, яка відтепер представляє її у світі. Віце-президент відомої агенції – Джозеф Чедвік з лондонського офісу сказав: «Наталія – глибоко музична артистка з широким репертуаром і багатим досвідом роботи на концертних сценах світу. Я радий, що вона довірилася нашій команді, і дуже радий, що можу вітати її в IMG Artists».

 Отже відкриття Bouquet Kyiv Stage 2024, – обіцяє подарувати його прихильникам воістину знаковий концерт найвищого європейського ґатунку. Власне, як і всі концерти, які цьогоріч у програмі фестивалю. Проте, вихід за диригентський пульт, маестро Пономарчук, – це завжди неповторне, особливе трактування творів, експресія, енергія та філігранне відчуття музики.

 Отже, у програмі прозвучать: «Трістіум» Святослава Луньова, Маленька камерна музика N1 Леоніда Грабовського, Камерна симфонія для гобою та струнних «Біле погребіння» Вікторії Полевої і The Messenger для фортепіано та струнних Валентина Сильвестрова.  Солісти: Дмитро Гудима гобой та Максим Шадько фортепіано

 Квитки / абонементи доступні за посиланням: https://tickets.st-sophia.org.ua/cart/event?id=5869 (Увага! Квитки знаходяться в розділі Фестиваль Bouquet Kyiv Stage. Вхід на подію за вхідним квитком на територію Софійського заповідника. Придбати квиток можна у день події в касі заповідника)

 ***

Київський камерний оркестр, заснований у 1963 році видатним музикантом Антоном Шароєвим, займає поважне місце серед камерних оркестрів світу. Артисти оркестру – віртуозні музиканти, яких відрізняє найвища виконавська майстерність і артистизм. У різні часи оркестром керували такі визначні диригенти, як Антон Шароєв, Ігор Блажков, Аркадій Вінокуров. У 1990-2016 роках головним диригентом колективу був Роман Кофман. Протягом 2016-2020 років оркестр очолював Микола Дядюра.

Нині оркестр очолює визнана у мистецькому світі диригентка Наталія Пономарчук. Одна з найбільш затребуваних українських диригентів, завдяки своїм емоційним та глибоким інтерпретаціям класики і сучасної музики, Маестро Пономарчук, – постійно збагачує репертуар колективу творами вітчизняних й світових класиків, сприяє експериментальному творчому пошуку молодих композиторів, пропагує кращі зразки світового музичного мистецтва. Серед нещодавніх знакових подій сезону 2023/24 – виступи дириґентки у Великій Британії з London Philharmonic Orchestra.

Гастрольні маршрути оркестру пролягли через провідні музичні країни світу: Німеччину, Францію, Нідерланди, Австрію, Бельгія, Велика Британія, Іспанія, Португалія, Польща, Швейцарія, Туреччина, США, Мексику, Японію, Південну Корею. Оркестр здійснив виконання великих концертних циклів, а саме: «Всі симфонії Бетховена», «Всі симфонії Шуберта», «Великі імена», «Всі симфонії Моцарта»: у цьому циклі більшість симфоній Моцарта були виконані в Україні вперше.

Київський камерний оркестр активно пропагує музику українських композиторів в Україні та за її межами. У репертуарі оркестру – твори Валентина Бібіка, Євгена Станковича, Мирослава Скорика, Валентина Сильвестрова, Левка Колодуба, Віталія Губаренка, Леоніда Грабовського, Володимира Загорцева, Вікторії Полевої, Володимира Рунчака, Юрія Ланюка, Олександра  Щетинського, Алли Загайкевич, Святослава Луньова та інших. Ще у 2009-2010 рр. оркестр здійснив авторський проєкт Романа Кофмана «Український авангард», де нарівні з творами вже відомих українських композиторів прозвучала музика їх молодих наступників.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати