Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ми хочемо підтримати південь та схід»

Рок-гурт «Тінь Сонця» розпочинає тур Україною з Маріуполя. Крім музики везуть військовим і газету «День»
11 березня, 11:51
«Тінь Сонця»

«Тінь Сонця» повертається на концертні майданчики. Свій весняний тур «Промінь волі» хлопці розпочнуть 12-го березня з Маріуполя. Після цього відвідають Херсон, Миколаїв та Одесу, згодом вирушать у Чернігів та Харків. У рамках цих гастролей музиканти презентують оновлений склад гурту та нові композиції, які передуватимуть виходу майбутнього альбому. За словами лідера гурту Сергія Василюка, рішення розпочати тур саме з півдня України не випадкове. «Ми хочемо підтримати південь та схід. Люди, які проживають там,  мають відчути, що вони живуть в Україні, що їхні міста не менш важливі, ніж Київ чи Львів. Ми хочемо, щоб ці люди першими почули наші нові пісні. Можливо, це більше пов’яже їх з нами у майбутньому».

Незважаючи на складну ситуацію, їхати до Маріуполя музиканти не бояться. Та й після неодноразових виступів для бійців на передовій налякати хлопців не так і легко. «Після звільнення Слов’янська у нас був концерт на горі Карачун, неподалік міста. — розповідає Сергій Василюк. — Раптом за кількасот метрів почав працювати міномет. Частина солдат пішла на допомогу, частина залишилася слухати мене. Я вирішив не зупиняти концерт. Ось так і грали під звуки стрілянини. Іншого разу, під час нашого концерту у Дебальцевому, було оголошено повітряну тривогу. Однак, ми продовжили грати, щоб підтримати бойовий дух хлопців. Після такого давати концерт у Маріуполі нам не страшно».

У зоні АТО «Тінь Сонця» — часті гості. За останній рік вони дали тут близько 20 концертів. Музиканти часто виступають перед військовими на вишколах, зокрема на базах поблизу Києва. Приймають хлопців по-різному, але здебільшого концерти проходять «на ура», ділиться Василюк.

«Значна частина наших шанувальників — це люди, які здавна виховують у собі патріотичні почуття. Тому у добровольчих батальйонах ми мали більший успіх, ніж серед регулярних частин. Нас тепло приймав і батальйон «Донбас», і «Патріоти України», і «УНСО», і «Азов». У регулярних військах теж маємо прихильників, але трапляються люди, які ніколи не чули наших пісень. Приємно, що навіть їм здебільшого виступи подобалися. До речі, я давно цікавлюся історією, тому в Амвросіївці не просто давав концерт, а й робив доповідь про історію відносин між Україною та Росією за останню тисячу років. Я розповідав про всі основні битви, про політиків, які вірили у єдність із Росією, але згодом розчарувалися у цій ідеї. Тому наш виступ був цікавим не лише любителям музики, а й усім патріотам України», — розповідає музикант.

У нинішній тур хлопці планують взяти із собою подарунки для військових — газету «День». Сергій Василюк переконаний — це саме те, що варто читати у нинішній ситуації як на передовій, так і в тилу.

«Мій батько завжди виписував газету «День». Особисто я також ставлюся до неї з цікавістю, оскільки там справді є що почитати. Матеріали будуть актуальні й для мирного населення, і для військових. Ми вирішили взяти у тур газету «День», щоб всі люди мали можливість почитати якісне», — підсумував музикант.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати