Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мистецтво нескорених

07 червня, 14:07

9 червня о 18.00 в музеї Михайла Біласа, що  в місті Трускавці Львівської області відбудеться урочисте відкриття благодійної виставки картин українських художників в рамках проекту «Мистецтво нескорених». Мета заходу –  збір коштів на придбання автомобілів швидкої допомоги для обпалених війною регіонів України.

Художнє мистецтво є складовою боротьби в культурному вимірі української нації за свою  свободу і незалежність. Однак, українські митці не лише відтворюють художніми засобами світогляд свого народу, а й беруть активну участь в організації українського спротиву доступними їм мистецькими засобами. Низка відомих українських художників, а саме Ігор Перхун, Микола та Андрій Чеботару, Віктор Чепінець, Володимир Сандюк, Аліса Оніпченко-Черняковська, Олександр Певсе та інші пожертвували свої картини для доброчинної акції, організованої Благодійним Фондом «Коло».
Відвідувачі виставки можуть зробити пожертву для придбання швидких та отримати вподобані картини.

Перша виставка в рамках цього проєкту за підтримки Дрогобицької районної військової адміністрації з успіхом пройшла місяць тому в музеї «Дрогобиччина» й викликала чималий інтерес. Вернісаж відвідали сотні дрогобичан та переселенців із гарячих точок.

9 червня відбудеться відкриття другої виставки. Цього разу – в  Трускавці, за сприяння міського голови Андрія Кульчинського.
На відкриття виставки запрошені представники міської та районної влади,  культурної спільноти, місцевого бізнесу, благодійники та поціновувачі мистецтва. Формат їхньої підтримки різний: від благочинних внесків – до купівлі полотен. За словами керівника проєкту Андрія Чеботару тематика картин різноманітна – від пейзажів, натюрмортів – до портретів. У всіх них – Україна.

Проєктом зацікавилися й польські митці, які запропонували українським художникам після Трускавця взяти участь в Благодійному аукціоні в Польщі. Виручені кошти також будуть спрямовані на підтримку українського війська.

А нині акція також триває в онлайн форматі на сайті фонду https://www.kolo-fund.org/the-art-of-the-unconquered.

Краса й мистецтво – переможуть зло й темряву. Так буде. Але цього треба не лишень хотіти, але й посильною участю наближати. Всім.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати