Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Потужний мистецький спротив ворогу

У Львові хор «Дударик» представив чергову пісню у межах проєкту «Прийняття»
11 червня, 12:05
Фото «Дню» надали у «Дударику»

Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» презентувала третю пісню із проєкту «Прийняття» на підтримку Збройних Сил України – «Розпрощався стрілець…».

Керівник колективу диригент та композитор Дмитро Кацал наголосив, що пісня «Розпрощався стрілець…» – знана і співана, не зникала з поля зору ні на мить, принаймні на заході України, «проте і її поцупили мокшани і видавали за пісню червоної армії».

«Дятлов і Кооль – ці мародери підкоригували текст, переклали російською, і вуаля – є нова мотиваційна красногвардійська пісня. А ніт! Це наше надбання, наша культура, традиція. А вам, кацапи, дірка від бублика і цього разу», – зазначив Дмитро Кацал.

Дмитро Кацал додає, що стрільцями майстерно адаптовувались народні пісні на «вимогу» часу – як повстанцями, так і нами сьогодні. Пісня «Розпрощався стрілець» – одна із багатьох тому прикладів. А це потягне вже на наступний проєкт.

Виконавці: лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка – Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик»; соло – Юрій Йосифович, Назар Лозинський; гітара – Олег Ярема; бас-гітара – Денис Тихонов; акордеон – Володимир Заборовський; ритм-секція – Катерина Матвіїв; звукорежисер – Антон Спільник. Автор проєкту «Прийняття»та диригент – заслужений діяч мистецтв України Дмитро Кацал.

Варто додати, що Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» представила новий проєкт – про вкрадені росіянами українські пісні і твори наприкінці травня. Перша пісня проєкту – «Знамено» Володимира Івасюка та Олеся Гончара. Друга – «Любо братці, любо…».

Проєкт «Прийняття» – це твори Тараса Шевченка та пісні, які росіяни вкрали в українців.

Щочетверга о 14:00 на YouTube youtube.com/c/DudarykLviv та у соцмережах facebook.com/Dudaryk.choir дударики презентуватимуть пісні, які поцупили у нашого народу москалі.

Капела ідентифікує співанки, відшукує оригінальний текст, далі твори аранжуються, розучуються і презентуються в медіа – «для широкого загалу і на саркому москалям», і це – потужний мистецький спротив ворогу.

Зібрані під час проєкту кошти передадуть Збройним Силам України.

Послухати пісню ««Розпрощався стрілець» можна тут.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати