Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сто «Одружень»!

2 лютого франківці відзначать ювілей вистави, яка з 2009 року — в афіші головної сцени нашої країни
01 лютого, 11:33
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Інтерпретацію класичного твору Миколи Гоголя здійснив Валентин Козьменко-Делінде, який любить експериментувати, а в п’ятницю відбудеться уже 100-й показ вистави «Одруження». Цю постановку в Національному театрі ім. І. Франка режисер підготував до 200-річчя від Дня народження Миколи Васильовича, але це зовсім не робота до дати, а оригінальна вистава, яка викликала резонанс у критиків та глядачів і посіла своє особливе місце в репертуарі.

— За час, що минув, спектакль з успіхом представляв мистецтво нашого колективу на численних міжнародних фестивалях та форумах, навіть відбулося гастрольних турне по Україні й за її межами, а виконавці головних ролей одержували престижні нагороди, — нагадала «Дню» Наталія ПОНОМАРЕНКО, керівник літературно-драматичної частини Національного театру ім. І. Франка. — І сьогодні «Одруження» йде з незмінними аншлагами, та це цілком зрозуміло, адже вистава була створена і твориться нині митцями, чиї імена є знаковими в українському театрі, які знають, відчувають і розуміють саму сутність Театру...

В ювілейній постановці гратиме зірковий склад: Ірина Дорошенко (Агафія Тихонівна), Олексій Богданович (Подкольосін), Анжеліка Савченко (Орина Пантелеймонівна), Любов Куб’юк (Текля Іванівна), Богдан Бенюк (Кочкарьов), Василь Мазур (Яїчниця), Олександр Логінов (Анучкін) та Юрій Ребрик (Пантелєєв і Стариков) — актори, які зіграли всі 100 вистав (!), а також Володимир Коляда (Жевакін) та Дмитро Ступка (Степан, Дуняшка, Дівчинка; компаньйон Старикова та візник). В «Одруженні» по-франківськи — що не роль, то бенефіс, а кожен із акторів створює свій парадоксально-яскравий образ, у якому поєдналися гротеск і фантасмагорія.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати