Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суржик, Джин і хлопці з... Конотопа

В столичному театрі «Золоті ворота» — чергова прем’єр а
10 квітня, 11:53
ФОТО АРТЕМА ГАЛКІНА

Це комедія «Бери од жизні всьо» (тексти Татусі Бо та Руслана Горового, постановка Тані Губрій, сценографія Олесі Головач). Видовище надзвичайно легке, таких ще треба пошукати. Одначе, це легкість, за яку не соромно ні тим, хто створив виставу, ані тим, хто її дивився. Все тут зроблено за законами нашого безсмертного й добре впізнаваного гопашно-горілчаного жанру.

Герої — двоє хлопців із Конотопа, Віктор і Павлік, роздобули пляшечку «Бояришника», а в ній сидів Джин, готовий виконати будь-яке бажання. Й хлопці забажали, ні більше, ні менше, побачити велику Україну, яка є за межами Конотопа. Те, що Джин їм показав, виявилось пародійно-фантасмагоричною картинкою з нетрів нашого телебачення. Розв’язка історії настільки зворушливо-проста, що її тут не варто розсекречувати, це кожен глядач мусить побачити й пережити сам.

Віктора і Павліка грають Антон Соловей і Владислав Онищенко. Решта виконавців (Віталіна Біблів, Христина Люба, Орест Пастух, Артем Пльондер та інші) виконують по кілька ролей. Зокрема, Віталіна Біблів показує цілу галерею героїнь, неймовірно різних, від гротесково-потворних і до шляхетно-одухотворених.

У виставі панує розкішний суржик, що в цьому театрі старанно культивується як потужний виражальний засіб. У програмці до вистави зазначено: «Суржик нашого життя в образах та мислеформах», — і це сказано не задля красного слівця, так воно й є.

Директор-художній керівник «Золотих воріт» Ксенія Ромашенко розповіла, що «Бери од жизні всьо» — остання прем’єра нинішнього сезону, далі театр буде зайнятий гастролями та підготовкою до фестивалів.

Наступний показ вистави відбудеться 10 травня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати