Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українсько-грузинський «Річард III» – найкращий

Актори Національного театру імені І. Франка з успіхом виступили у Пекіні
01 грудня, 11:48
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Вистава Національного драматичного театру імені І. Франка «Річард ІІІ» — переможець VII Міжнародного фестивалю Academy of Performing Arts Awards (Китай). Нагадаємо, постановником Шекспірівської трагедії та автором музичного оформлення став відомий грузинський режисер Автанділ Варсімашвілі, а роль Річарда ІІІ вражаюче грає Богдан Бенюк (наш відомий актор за створення цього складного психологічного образу короля-тирана вже отримав чимало нагород, зокрема на останній «Київській пекторалі» у номінації «За кращу чоловічу роль», а днями майстер сцени додав у свою творчу скарбничку ще приз із Пекіна на Academy of Performing Arts Awards). Квінтесенція вистави: людина здатна власними руками знищити своє життя. Мотивації, цілі та прагнення тут можуть бути якими завгодно, але, прораховуючи все на декілька ходів уперед, все одно помилишся в головному, якщо чиниш зло. Річарда ніщо не може зупинити, зламати, вбити, окрім нього самого...

— Ми показали на фестивалі 30-хвилинний фрагмент вистави, а члени журі ще додатково подивилися повну версію у відеозапису, — розказав «Дню» Богдан БЕНЮК. — Судді високо оцінили нашу роботу, яку ми продемонстрували разом із колегами — Олексієм Богдановичем (герцог Бекінгем), Тетяною Шляховою (леді Анна) і Анжелікою Савченко (королева Єлизавета). Всього у цьому престижному форумі брали участь 15 постановок, що створені у різних країнах.

Мені дуже приємно, що поважне журі високо оцінило нашу виставу, і коли отримував нагороду, то подякував глядачам і членам журі за відзнаку та додав, що сподіваюся, що український театр ще неодноразово виступить на цій прекрасній фестивальній сцені... До речі, тих, хто ще не бачив виставу»Річард ІІІ», запрошую до нашого театру 17 грудня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати