Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як у Чернівцях зберігають спадщину?

19 серпня, 17:16
ПІСЛЯ ТОГО, ЯК КОЛИШНЮ РЕЗИДЕНЦІЮ ПРАВОСЛАВНИХ МИТРОПОЛИТІВ БУКОВИНИ ТА ДАЛМАЦІЇ БУЛО ЗАНЕСЕНО ДО ВСЕСВІТНЬОЇ СПАДЩИНИ ЮНЕСКО, В ЧЕРНІВЦЯХ З’ЯВИЛОСЯ БІЛЬШЕ ТУРИСТІВ / ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

У рамках проекту «Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні «Діалог», який реалізовується спільно з агентством США з міжнародного розвитку, в Чернівцях відбулося засідання секції Асоціації міст України з питань культури та мистецтв. Місце проведення цього засідання обрано невипадково, адже Чернівці вже давно називають творчою столицею України, де переплелися культури багатьох народів. Славиться місто й своїми мистецькими установами.

Експерти і фахівці аналізували клубну сферу, бібліотечну, школи естетичного виховання та комунальні підприємства. Особливу увагу привернула пам’ятка світового значення — колишня резиденція православних митрополитів Буковини та Далмації, яку занесено до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Саме через внесення її до ЮНЕСКО в Чернівцях з’явилося більше туристів.

Серед найбільш нагальних проблем історико-культурної спадщини Буковини на засіданні Асоціації називали : встановлення самовільної реклами, козирків, кондиціонерів та інших чужорідних предметів, які руйнують фасади архітектурних пам’яток міста й заважають естетичному сприйняттю історико-культурної спадщини. Також розглядали проект Концепції розвитку культури в Україні, пріоритети культурної політики 2015 року, питання збереження історико-культурної спадщини міських рад і розвитку її в цілому, а також роботу шкіл естетичного виховання та зміни механізмів оплати навчання в школах естетичного виховання, розглянули проекти нормативно-правових актів щодо запровадження гастрольного збору та інші організаційно-правові аспекти діяльності комунальних закладів культури.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати