Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Читальня» герцогині Корнуольської

Камілла відкрила в Instagram «прихисток для всіх любителів книг на нашому цифровому безлюдному острові»
22 січня, 12:15

15 січня запрацювала «читальна зала» герцогині Корнуольської в Instagram! Її Королівська Високість обрала чотири книжки до першого сезону, ідеться на офіційній фб-сторінці The Royal Family. Протягом наступних восьми тижнів у «Читальні» будуть проводитися бесіди з авторами та читацькі обговорення. Для початку проєкту герцогиня обрала «Дзеркало і світло» Гіларі Мантел (це завершальна довгоочікувана частина трилогії, присвяченої Оліверу Кромвелю, до речі, дві перші — «Вулфголл»та «Везіть тіла» — вийшли друком і українською у видавництві «Фабула»). Також це роман «Там, де раки співають» Делії Оуенс, військовий трилер «Невгамовна» Вільяма Бойда та роман Еліф Шафак «Учень архітектора», присвячений легендарному архітектору Сінану (українською книга вийшла у «Клубі Сімейного Дозвілля» 2017 року). Про «Дзеркало і світло» герцогиня Корнуольська сказала: «Цілком варто чекати приголомшливого завершення блискучої трилогії, що зображує останні етапи драматичного підйому і падіння Томаса Кромвеля при дворі Генріха VIII».

«Для мене читання — це велика пригода, — цитує герцогиню Корнуольську royalcentral.co.uk. — Мені це подобається з найменшого віку, і я хотіла б, щоб усі інші насолоджувалися ним, як і я. Можна втекти, а можна подорожувати, і можна сміятися, і можна плакати. У книжці є всі емоції, які відчувають люди».

Любов до літератури змусила Каміллу поділитися списком своїх улюблених книжок минулої весни, і вона пише, що їй сподобалися думки людей з усього світу, які поділилися з нею, що читання було їхньою втіхою під час коронавірусного карантину, цитує royalcentral.co.uk інтерв’ю герцогині Корнуольської для The Sunday Times. «Найбільш зворушливі листи були від людей, котрі описували, як книжки стали їхнім рятівним кругом під час локдауну. У деяких випадках їхнім єдиним товариством протягом тижнів були персонажі з романів. Не дивно, що продажі художньої літератури зросли на третину під час першого карантину, — сказала герцогиня й додала: — Читання нас втішало, смішило, дозволяло втілювати подорожі, які ми не могли здійснити насправді, і, що найважливіше, нагадувало нам, що ми не самі. Ми знайшли спільноту в читанні у той час, коли, на жаль, але вимушено ми не могли бути з тими, кого любимо».

Давня прихильниця книжок герцогиня Корнуольська оголосила проєкт «Читальня» на Новий рік, назвавши цей простір місцем «для любителів книг різного віку, здібностей та походження». З продовженням зимового сезону будуть додаткові авторські чати, і кожна книжка супроводжуватиметься цифровим набором книг, а також запитаннями, за допомогою яких можна обміркувати вибір та обговорити його з друзями.

«Читальня» герцогині Корнуольської наразі має трохи більше 84 000 підписників у Instagram, і вона називає простір місцем, яке досліджує «чарівний світ книжок; надзвичайних людей, які їх пишуть; і величезні емоційні, соціальні та освітні переваги читання». Камілла зазначила для The Sunday Times: «Я палко сподіваюся, що «Читальня» стане ресурсом, заспокоєнням і притулком для всіх любителів книг на нашому цифровому безлюдному острові».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати