Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Де ж той «рай», за який боролися?

Провидіння прагне змусити нас мізкувати
11 вересня, 12:31

Дивні відбуваються події. Як багато говорили про неприпустимо високі тарифи на комунальні послуги, як багато спекулювали цим на виборах, натякаючи на те, що, коли вони прийдуть до влади, все змінитися на краще. Але ціни на побутовий газ зростуть (про це вже говорять прямо) і, як заявив експерт у телевізорі, тепер зростатимуть постійно. Лякають і новими цінами на електрику і т.д. Правильно, а звідки ж візьметься обіцяне щастя, якщо в економіці нічого не змінилося, країна, як і раніше, живе на подачки МВФ і світового співтовариства? Але думати про це виборці мали раніше, а не тоді, коли у черговий раз зіткнулися з жорстокою реальністю. Однак нічого нового, працюють знамениті українські «граблі». Мабуть, Провидіння прагне змусити нас мізкувати (чого ми робити дуже не любимо) й нести відповідальність за свої вчинки. Наскільки довго триватиме це суворе навчання, залежить тільки від нас самих. До речі, дивує тиша, особливо в провладних ЗМІ, щодо корупції. До «зеленітів» у пресі чулося страшне виття на цю тему. А тепер повне мовчання, немає її проклятої. Як висловився на «Прямому» ексгенеральний прокурор Юрій Луценко, борці з корупцією заткнулися й уже рік мовчать. Як стверджував Луценко, вони стали членами наглядових рад різних компаній, де зарплати отримують більші, ніж генеральний прокурор. Так, пан Сергій Лещенко, кажуть, тепер наглядає за діяльністю «Укрзалізниці».

Важко сказати, що спільного між паном Лещенком і залізничним транспортом, але факт очевидний. А Мустафа Найєм, мабуть, великий знавець виробництва військової техніки, оскільки засідає в «Укроборонпромі».

Не без певної мстивості Юрій Віталійович розповів про «подарунок» влади таксистам, які були «горою» за Зеленського. Їм тепер доведеться купувати «патент», тобто платити чималу суму за право займатися приватними перевезеннями. Поступово «зеленіти» дійдуть до кожного і кожного «ощасливлять».

Дуже вразив дикий випадок, що стався у військово-медичній академії, де п’яний майор наїхав автомобілем на трьох дівчат-курсанток. В результаті тяжкі травми й ампутація ніг у жертв. Чесні та порядні офіцери і рядові гинуть на фронті, а ось таких ніяка зараза не бере. Але ситуація потребує більш масштабного розгляду й оцінок. Армія, якій не дають воювати, не дають готуватися до майбутніх боїв, у якій немає потужного патріотичного імпульсу, що йде від першої особи держави, — неминуче розкладається. Звідси пияцтво, некерованість та інші речі аж до таких страшних і огидних, як з цим майором, що призводять до жахливих людських трагедій. Ставлення чинної влади до Збройних Сил усе це тільки посилює. Я переконаний, що пан Зеленський армію не любить і боїться її. «5-й» канал у програмі «Стоп реванш» повідомив, що до 2035 р. (вони збираються стільки бути при владі?) «Зеленіти» планують розігнати кілька бригад військової авіації. Верховний головнокомандувач не дав грошей на виробництво твердого палива для ракет, а це означає, що новітні ракети «Нептун» і «Вільха» можна викинути через неможливість їх використання за призначенням. За твердженням Юрія Бутусова, Зеленський зупинив ракетну програму. Йде повномасштабне роззброєння України. На передовій ліквідовано безліч опорних пунктів, здано 116 позицій. Щотижня за Зеленського здавали по 2 позиції. Ще шість сіл готують до передачі ДНР / ЛНР. Щойно Зеленський здасть Авдіївку, Україна втратить стратегічну перевагу над противником. Якщо стратегією Зеленського і Єрмака є капітуляція перед Росією, то вони все роблять правильно.

Український патріот Микола Міхновський ще на початку минулого століття заявив: «Військо — це право нації на існування». Ось уже більше року нас цього права позбавляють...

Триває «95-й» квартал у виконанні Кравчука і Фокіна, яких російський політолог Андрій Піонтковський, сам людина вельми поважного віку, назвав «старими комуністичними вождями». Фокін пропонує Росії віддати навіть більше, ніж та вимагає, зокрема особливий статус не тільки для ОРДЛО, а й для всього Донбасу.

Тривають протести у сусідній Білорусі. Є такий російськомовний телеканал «Настоящее время», який веде мовлення з Праги (Чехія). Його кореспонденти запитали в одного з мітингувальників у Мінську, якою є його думка про те, що відбувається, і у відповідь почули подяку за правильне висвітлення подій для громадян Росії. Потім білорус прорік: «Ми з вами один народ». Улюблена теза пана Путіна. І я зрозумів, що великих шансів перемогти у людей, які мислять подібним чином, немає. Вони не обиратимуть собі владу. Обирати їм владу завжди буде Кремль. Судячи з усього, таких людей у Білорусі багато. Недарма Лукашенко 26 років займався проросійської пропагандою, знищував білоруську мову та культуру, національну ідентичність білорусів. І досяг у цьому великих успіхів.

Європейську і світову громадськість вразило ще одне політичне отруєння в Росії. Тепер йдеться про опозиційного діяча Олексія Навального. Німеччина вже проголосила, що більше не вважає Росію стратегічним партнером. Ну, краще пізно, ніж ніколи.

Кремль діє звичайним для нього чином, у дусі своїх традицій. Згадаймо отруєння Олександра Литвиненка в Лондоні, отруєння колишнього офіцера ГРУ Скрипаля та його дочки в Солсбері. Отруєння демократичного журналіста Юрія Щекочихіна, який помер у страшних муках. Журналіста і громадського діяча Кара-Мурзу труїли двічі, він вижив, а симптоми були такі ж, як у Навального. Журналістка Політковська, яка летіла літаком у Чечню, випила чаю з тим же ефектом, що й у Навального. Але вона вижила, і її довелося застрелити. Отруїли Сергія Мохова — чоловіка опозиціонерки Любові Соболь. Уже багато діячів різних країн відмовляються від російських частувань — можуть отруїти. Сам Путін на зустрічі п’є лише зі своєї чашки, яка до того ж закривається. З 30-х років ХХ ст. у НКВС, а потім МГБ діяла секретна лабораторія полковника Мойрановського, яка готувала отрути, які перевірялися на в’язнях. Саме ними отруїли екснаркома освіти УРСР Шумського та греко-католицького єпископа Закарпаття Ромжу. Та й Бандеру з Ребетом вбили не кулями, а капсулами з хімічною речовиною... Росія — країна отруйників, або країна-отруйник?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати