Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

День сталої гастрономії

13 червня, 19:07

Цьогоріч уже втретє відзначатиметься День сталої гастрономії, який було призначено на 18 червня резолюцією Генеральної Асамблеї ООН ще в грудні 2016 року. Сталий розвиток — провідна тема сучасності, тож і гастрономія, яка є важливим елементом культури кожного народу, теж потрапила в фокус уваги. Мета Дня — привернути увагу світу до важливої ролі гастрономії не лише в культурному «портреті народу», а й її залежність від природного різноманіття світу, та підкреслити роль, яку вона може відіграти у досягненні сталого розвитку. Збереження регіональних гастрономічних особливостей підвищує продовольчу безпеку, позитивно впливає на раціон людей та прискорює сільськогосподарський розвиток. Тому увагу приділяють також і гастрономічному туризму. Сталий розвиток цієї сфери охоплює весь ланцюжок від виробництва до споживання. Тож така увага до цієї теми не дивна, споживання регіональних продуктів вже давно є світовим трендом. Це підтримує не лише місцеву економіку, а й світову екологію, зменшуючи вуглецевий слід. А вирощуванням нетипових для регіону продуктів займаються вже повсюдно, що збагачує та урізноманітнює національну кухню. Адже сталий розвиток гастрономії, це не «консервування» місцевих кулінарних звичок, а дбайливе й відповідальне ставлення як до традицій, так і до можливого різноманіття без шкоди для світу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати