Для гурманів високої кухні

Серед кулінарних свят першість належить, звісно, США. Але почесне друге місце посідає країна із всесвітньо відомою та улюбленою багатьма кухнею — Франція. Тож цього разу йтиметься про Яблучний фестиваль у Нормандії. Особливістю французької кухні є локальність. Кожен регіон має свої гастрономічні особливості, які традиційно є еталоном для гурманів та поціновувачів високої кухні.
Візитівкою нормандського міста Вімутьє є сир камамбер. Проте, як кажуть, «не сиром єдиним»... Щорічно в середині осені, цьогоріч це 16 — 18 жовтня, камамбер поступається першістю яблукам. Усі можливі різновиди яблук, яблучних напоїв та яблучних страв стають центром уваги місцевих мешканців та неймовірної кількості гастротуристів.
На три дні місто стає яблучною столицею. Серед фермерів проводять конкурс на найкрасивіше яблуко та найсмачніший сидр. Під супровід місцевих музик та артистів кухарі змагаються в кулінарних експериментах, пропонуючи яблучні млинці, пироги, качку з яблуками й безліч варіацій на тему яблучного варення, соусів та конфітюрів. Усе це поїдається місцевими і заїжджими гурманами з величезним захопленням, а запивати смаколики можна, ба навіть варто, відомою яблучною горілкою — кальвадосом. А завершуються це передзимове вітамінне свято парадом оркестрів.