Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Обмежити глобальне потепління»

Кліматичні активісти Німеччини проводять тижневі акції
20 серпня, 11:52
ФОТО REUTERS

Цього тижня активісти масштабного радикального екоруху Extinction Rebellion («Повстання проти вимирання») вийшли на вулиці Берліна, закликаючи до посилення кліматичних дій за шість тижнів до федеральних виборів у Німеччині. Орієнтовно дві сотні людей на кілька годин перекрили дорогу перед Бранденбурзькими воротами, тоді як кілька десятків активістів влаштували сидячу демонстрацію в сусідньому парку Монбіжу.

«Очевидно, що уряд підводить нас, — розповіла виданню www.cleanenergywire.org Аннемарі Боцкі, речниця «Повстання проти вимирання Німеччини» та учасниця кампанії WeMove Europe. — Був побудований аеропорт, вугільна фабрика вийшла в мережу, будуються автомагістралі... Уряд просто не діє відповідно до кризи».

Основною вимогою групи є проведення зборів громадян з питань клімату. «Настав час вигнати лобістські групи з парламенту і дати громадянам можливість дійсно брати участь у демократії», — написали активісти групи у прес -релізі.

Кліматичний рух став невід’ємною частиною публічної дискусії щодо зміни клімату в Німеччині відтоді, як він мобілізував масу молодих людей, щоб виступати за нові дії, пише видання. Зараз кліматичні активісти підштовхують політичні партії по всьому спектру до того, щоб підтримати межу глобального потепління 1,5 °C, визначену Паризькою кліматичною угодою, у міру наближення федеральних виборів у вересні.

«Я тут, тому що у нас залишається лише дуже маленьке вікно можливостей утримати глобальне потепління у допустимих межах», — сказав студент геології Лука Томас, сидячи на схилі перед Бранденбурзькими воротами. Він приїхав з Байройта, міста на півдні Німеччини, разом з двома іншими членами місцевої групи «Студенти для майбутнього» для участі у тижневому дійстві.

«Ми повинні змінити власний спосіб життя, але нам також потрібні політичні зміни. Зменшувати власні вуглецеві сліди — недостатньо, — розповів «Clean Energy Wire» 70-річний активіст на ім’я Вілфрід. — Політики повинні чітко розповідати людям, з якими загрозами ми стикаємося, коли все так триває далі, — сказав він. — Ось чому у мене проблема з «зеленими», які кажуть, що у нас може бути все: економічне зростання, захист клімату... Це неможливо, ці речі суперечливі». Він позитивніше ставиться до керованої активістами партії Клімалісте («Кліматичний список»), основна мета якої — налаштувати німецьку політику на чітке зобов’язання обмежити глобальне потепління, пише видання.

На фото: Перформанс активістів «Бригади червоних повстанців» радикального екоруху Extinction Rebellion перед Бранденбурзькими воротами в Берліні, Німеччина, 17 серпня 2021 р.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати