Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Побачити серцем»

Бразилець Жоао Майя став першим незрячим фотографом, акредитованим на зйомку Паралімпіади в Ріо
22 вересня, 16:48
ФОТО З САЙТА MEDIA.INDIATIMES.IN

Жоао Майя (Joao Maia) — колишній листоноша з Сан-Паулу. Він втратив зір, коли йому було 28 років після того, як захворів на увеїт, повідомляє Huffington Post. Тепер він може лише розрізняти фігури і кольори, але тільки тоді, коли вони перебувають на максимально близькій відстані від нього.

«Моє життя — величезна акварель», — розповів фотограф. За його словами, не обов’язково бачити, щоб робити фотографії.  Він часто звертається за допомогою до зрячих людей: вони описують йому зовнішній вигляд спортсменів і допомагають обробляти знімки. «Мої очі в моєму серці», — каже Майя.

«Я думаю, що фотографія дає мені можливість сказати людям, що, попри мої вади зору, я є, і я тут. Фіксую те, що бачу на моєму шляху, не в фокусі й розмито. Але фотографія надає форму тому, що я бачу», — розповів Жоао Майя.

Нагадаємо, у вас також є можливість вписати своє ім’я в історію фотомистецтва. 17 років фотоісторії, 115 фотовиставок містами України, 778 нагороджених фотографів. А ще — 35 міст, де відбулися фотовиставки, та 335 тисяч кілометрів доріг (!) — від Чернігова до Севастополя, від Ужгорода до Донецька. Це лише кілька вражаючих фактів про Міжнародний фотоконкурс газети «День», заснованого у далекому 1998 році. На численні прохання авторів журі цьогорічного Фотоконкурсу «Дня» продовжило прийом робіт — до 30 вересня. З усіма умовами конкурсу можна ознайомитися на сайті «Дня», на шпальтах газети та наших сторінках в соціальних мережах. Аматор ви чи професійний фотограф — неважливо, головним критерієм оцінювання є якість змісту.  Не упустіть свою можливість!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати