Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чи є корупціонери в парламенті?

01 липня, 00:00
У понеділок Генеральна прокуратура України одержала постанову парламенту про заяви депутатів стосовно хабарів під час голосування на виборах спікера. Цього ж дня в. о. генпрокурора Борис Ференц був запрошений до вищого законодавчого органу для інформування парламентаріїв про хід майбутньої перевірки. 

До речі, раніше у прокуратуру надійшло й одноосібне звертання депутата-комуніста Володимира Моїсеєнка з вимогою порушити кримінальну справу. Однак це стане можливим, якщо в ході перевірки з’ясується, що факт справді мав місце. Поки що, за словами Б.Ференца, мова йде тільки «про перевірку у стінах Верховної Ради, а саме про опитування депутатів». Депутати ж поспішили створити тимчасову слідчу депутатську комісію. Аби зберегти хоч один принцип слідства — об’єктивність, Б.Ференц умовив депутатів включити в комісію двох співробітників прокуратури.

Як повідомив «Дню» заступник начальника головного слідчого управління Генпрокуратури Віктор Тацюра, відомство вже зайнялося дорученою роботою, але поки що про тих, котрі конкретно підозрюються (депутати і фракції), вести мову рано. Загалом особливого ентузіазму у словах Віктора Борисовича не прозвучало: «одержали», «перевіряємо», «поки що нічого конкретного». Може тому, що справи про хабарництво відносяться до розряду найбільш «невдячних» і таких, котрі важко довести. Порушити кримінальну справу видається можливим тільки після встановлення факту правопорушення, тобто якщо буде знайдено грошові джерела і доведено їхні лобістські інтереси в парламенті. Так само і в цьому випадку довести причетність конкретних людей, якщо їх тільки не піймають «на гарячому», буде практично неможливо. Коментуючи ситуацію «Дню», один із прокурорських працівників зазначив, що подібні справи в них називаються «мишачим вовтузінням».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати