Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Динамо» святкує 80-ту річницю

07 вересня, 00:00
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Вчора знаменитий футбольний клуб «Динамо» (Київ) відзначив своє 80-річчя. Президент України Віктор Ющенко привітав з цим ювілеєм вболівальників, гравців, тренерів та керівництво «Динамо». Він відмітив, що імена Валерія Лобановського, Володимира Мунтяна, Олега Блохіна, Ігоря Бєланова, Андрія Шевченка й інших легендарних футболістів та тренерів «Динамо» назавжди вписані в золоту книгу європейського футболу. Віктор Ющенко підписав указ про нагородження державними преміями України тренера команди Володимира Мунтяна орденом «За заслуги» II ступеня та першого віце-президента Виталія Сівкова орденом «За заслуги» III ступеня.

Також вчора в Києві, за ініціативи однокласників Валерія Лобановського, біля середньої загальноосвітньої школи №319 відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки тренеру «Динамо». Саме тут навчався славетний динамівець, тренер і просто велика людина.

«Він перемагав у всьому. Велика людина і великий футболіст. Мав до всього науковий підхід», — сказав голова Наглядової ради ФК «Динамо» Валерій Згурський, а Віталій Тищенко, однокласник Валерія Лобановського, згадав, що знаменитий тренер був найкращим товаришем, чудовим шахістом та математиком. Посадовці з Київської міськдержадміністрації пообіцяли відкрити тут незабаром музей Лобановського, а потім і перейменувати й школу разом із тролейбусною зупинкою на честь видатного футболіста.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати