Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

КОРОТКО

02 жовтня, 00:00

Людина року»: перше слово

Підбито підсумки першого етапу третьої загальнонаціональної програми «Людина року-98». Генеральний продюсер програми Аркадій Райцин назвав лідерів у 27 номінаціях. Серед них Леонід Кучма, (знову?! — Ред.) два Олександри Ткаченки (один спікер парламенту, а інший — тележурналіст), Віктор Медведчук, Георгій Суркіс, Сергій Ребров, Тарас Петриненко, Катя Бужинська та ін. Однак упевненості у володінні призом «Прометей-престиж» не може бути ні у кого, адже у кожній номінації по 10 претендентів, повідомив Олександр БЄЛЄНЬКИЙ, «День».

Блохін у Грецію не поїде

Народний депутат від «Громади», більше відомий як футболіст, Олег Блохін спростував повідомлення преси про його переїзд до Греції. Раніше українські та російські ЗМІ повідомляли, що, уклавши контракт з одним із грецьких клубів, Блохін збирається скласти з себе депутатські повноваження та повернутися до тренерської роботи. За словами Олега Володимировича, залишати Верховну Раду він наразі не збирається, — у нього і в парламенті ще багато роботи, повідомляє кореспондент «Дня» В'ячеслав ЯКУБЕНКО.

Комунальною власністю Херсона визнано... приватний транспорт

За ухвалою сесії Херсонської міськради 205 транспортних одиниць зі штрафмайданчика місцевої державтоінспекції офіційно удостоїлися статусу безгоспних і мають бути в майбутньому продані. Територіальна громада Херсона, вважай, задурно одержала в спадок від недбайливих власників 25 автомобілів, 15 мопедів ще й 5 кузовів. Усе інше — мотоцикли. Зовнішній вигляд цього металогумового добра нагадує гараж, залишений німцями після рішучого наступу радянських військ... «Таке добро краще кинути, ніж підняти!» — заявляють колишні власники мопедів «Мінськ», мотоциклів «Восход», автомобілів «ЗАЗ-968». Неважко здогадатися, скільки коштів виторгують за цей пошарпаний товар ТОВ «Автостоп-2» і АТ «Херсонавто» з тим, аби переказати їх до місцевого бюджету, повідомляє Василь ПІДДУБНЯК, «День».

Розбірки «по-стахановськи»

30 вересня о 22.30 у Стаханові на балконі другого поверху своєї квартири було розстріляно з автомата якогось Б., повідомили зведення УМВС. Декількома хвилинами пізніше, недалеко від його дому, автоматна черга прозвучала знову, обірвавши життя ще одного стаханівчанина — 28-річного Г. Убивцям-стрілкам (припускаєься, що їх було двоє) вдалося зникнути у невідомому напрямку. Як стало відомо кореспондентові «Дня» Аллі АНТИПОВІЙ з компетентних джерел, Г. і раніше засуджений Б. були членами злочинної групи, що діяла на території Стаханова. Офіційно члени угруповання рахувалися в штаті комерційної структури охоронцями, сторожами. Насправді вони зводили рахунки з конкурентами своїх «хазяїв»: вибивали борги, займалися рекетом. Сформована група була озброєна, мала досвід конспіративної роботи і невдовзі стала однією з найбільш небезпечних на території Стаханівського району. Вочевидь, причиною вбивств стали внутрішні розбірки. Стаханівська прокуратура, яка веде справу, від коментарів відмовилася.

Фінансова криза гальмує виробництво

Глобальна фінансова криза змусила Міжнародний валютний фонд песимістичніше оцінити перспективи економічного зростання у світі. Згідно з опублікованими МВФ уточненими прогнозами, приріст валового внутрішнього продукту на планеті цього року становитиме 2 відсотки замість раніше «обіцяних» 3, а 1999 року — 2,5 відсотка замість 4. Як наслідок цього — недоотриманий прибуток становитиме астрономічну суму, щонайменше $600 мільярдів. Найглибше фінансова катастрофа вразила, на думку експертів МВФ, Росію та Японію.

За порушення ембарго — медаль

Лівійський лідер Муаммар Каддафі вручив президентам 11 африканських країн нагороди на знак подяки за порушення повітряного ембарго, встановленого ООН проти Лівії. Ці санкції запроваджено 1992 року, аби примусити Каддафі віддати під суд двох лівійців, що їх підозрюють у підриві американського літака над шотландським містечком Локкербі. Організація Африканської єдності вже заявляла, що не миритиметься з ембарго, а 11 президентів держав Африки порушували санкції протягом останніх трьох місяців.

Африка — батьківщина китайців

Науковці з Техаського університету разом із китайськими колегами провели генетичні дослідження і з’ясували, що китайці походять від африканців. Науковці запевняють, що практично всі 28 груп населення Китаю мають генетичне коріння в Африці. Відтак результати дослідження Національної академії наук у Вашингтоні підтверджують теорію, за якою людство походить з Африки, звідки воно й розселилося по всій планеті.

Бійку замовляли?

Для 39 учасників традиційного весільного бенкету, влаштованого в одному з ресторанів курортного містечка Порто-Емпедокле на Сицилії святковий вечір завершився в поліції. Гості вітали молоде подружжя, їли, пили й танцювали весь вечір. Коли ж прийшов час розходитися по домівках, між батьками молодят розгорілася суперечка — вони ніяк не могли вирішити, хто платитиме за свято. Дискусія швидко перетворилася на бійку за участю кількох десятків гостей, що вступилися кожен за «свою» сторону. Поліцію викликав власник ресторану, що хвилювався за своє майно, і, якби правоохоронці не приїхали, весілля могло б закінчитися трагічно.

За повідомленнями агентств АП, ІТАР-ТАКС

№188 02.10.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати