Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ПРЯМА МОВА

09 вересня, 00:00

«Я вітаю та підтримую це рішення, бо вважаю, що Кабінет Міністрів винен у соціально-економічній кризі в Україні та має нести за це відповідальність... Єхануров — дуже професійний і грамотний фахівець».

Борис НЄМЦОВ, радник Президента України,
Інтерфакс, 8 вересня

«Президент України вчинив у виниклій ситуації абсолютно правильно, виявивши мужність і турботу про країну, а не про особистості. У ситуації, коли команда Президента не змогла працювати, глава держави не повинен мати інших рішень».

Віктор ЧЕРНОМИРДІН, Посол Росії в Україні,
Інтерфакс, 8 вересня

«Цінний соратник Віктора Ющенка під час грандіозних вуличних демонстрацій минулого грудня, Юлія Тимошенко відтоді розійшлася з Президентом через приватизацію й інші питання економічної політики. Зайнявши посаду, Ющенко пообіцяв викоренити корупцію, що була поширена за колишнього глави держави Леоніда Кучми. Але його адміністрація не впоралася в боротьбі з уповільненням економічного зростання, розвиненою інфляцією, їй забракло послідовності в основних політичних питаннях».

The Financial Times, Велика Британія,
редакційна стаття, 8 вересня

«Ющенко якоюсь мірою сам спровокував кризу, і її механізм був запущений свідомо. Зрештою, в революції повинен бути один батько... Якщо в результаті Єхануров стане прем’єром, то його кабінет, швидше за все, буде технократичним і почне займатися економікою, а не готуватися до парламентських виборів, а політику Ющенко залишить собі... Звісно, Тимошенко постарається зберегти навколо себе ореол борця з корупцією, але наскільки їй це вдасться, залежатиме від якості гри Ющенка й того, наскільки ефективним виявиться новий уряд».

Гліб ПАВЛОВСЬКИЙ, президент Фонду ефективної політики, Росія,
Інтерфакс, 8 вересня

«Віктору Ющенку довелося боротися, відстоюючи реноме прозахідної помаранчевої революції в країні, оскільки він зіткнувся з найсерйознішою кризою з моменту свого тріумфального приходу до влади минулого року... Навіть союзники Ющенка скористалися політичним сум’яттям, щоб заявити, що після драматичних подій минулої зими, коли на вулицях Києва розгорнулася боротьба за владу, мало що змінилося... Боротьба за владу виразно контрастує з ідеалізмом, породженим революцією. На початку цього року Ющенко ледве вижив після спроби отруєння. Обвинувачення в кумівстві та повідомлення про розгульний спосіб життя сина Ющенка завдали удару по репутації президента- реформатора».

Едріан БЛУМФІЛД, The Daily Telegraph,
Велика Британія, 7 вересня

«Справжні причини відставки — це не стільки останній гучний скандал, скільки системні помилки, допущені протягом останніх кількох місяців, які в кінцевому результаті призвели до виникнення серйозних проблем в економічному та соціальному розвитку України. Відставка підтвердила той невтішний факт, що команда Ющенка, враховуючи останній склад уряду, багато в чому не була єдиною командою. Вона склалася як група людей з такою собі єдиною програмою «проти» — зокрема проти колишньої влади, — і не мала чіткої програми «за». Зараз у жодному разі не треба зловтішатися. Україна для нас не просто держава сусідня, а й держава, від стану справ якої багато в чому залежить і стан справ у нашій країні. Тому ми повинні сприяти виходу України з кризи та консолідації нової команди навколо чинного президента. Очевидно, що в цей час ситуація в Україні дестабілізована, але будь-які спроби чинити тиск на легітимні органи влади у формуванні нового уряду є контрефективними».

Костянтин КОСАЧОВ, голова комітету Держдуми РФ із питань міжнародних відносин,
Newsinfo, 8 вересня

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати