Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Шанси України підписати Угоду про асоціацію з ЄС — 80 на 20»

Учора гостем «Дня» став відомий економіст, член політради Партії регіонів Олексій Плотніков
14 червня, 12:42

Регіонал Олексій Плотніков переконаний: президент Польщі Броніслав Коморовський, кажучи про «найвищі ставки» має на увазі майбутнє України, а не те, що «хтось намагається щось розіграти». «Це — вибір країни: чи піде Україна в Європу, чи лишатиметься у тому стані, в якому перебуває зараз», — відповів економіст, член політради Партії регіонів, депутат V та VI скликань ВРУ учора на зустрічі в редакції «Дня».

Нагадаємо, e Братиславі на 18-му Cаміті лідерів країн Центральної Європи президент Польщі заявив журналістам, що у ситуації з Україною, яка прагне в листопаді підписати Угоду про асоціацію з ЄС, йде гра з найвищими ставками. Напередодні Коморовський мав розмову про Україну з президентом Європейської ради Германом ван Ромпеєм. «Ми обмінялися думками про те, що можна зробити, щоб мобілізувати Україну до вживання усіх заходів, які призведуть до підписання в листопаді Угоди про асоціацію», — прокоментував президент Польщі.

Економіст оцінює шанси підписання восени Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 80 на 20. «80% — на те, що все відбудеться за планом, і підпишемо. 20% я списую на щось таке, що ми зараз не можемо прорахувати. Є фактори, які йдуть від ЄС. Можуть виникати інші — з інших сторін», — сказав експерт.

Чи є у влади план «Б», на випадок, якщо форс-мажор таки трапиться, яку з політичних сил регіонали вважають своїм основним конкурентом, чому Президент не прийшов у парламент, а також навіщо владі був мітинг антифашистів — читайте в інтерв’ю Олексія Плотнікова в наступних номерах «Дня».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати