Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЩОДЕННИК

17 травня, 00:00
17 травня

Зателефонував близько дев’ятої один із авторів газети, а я замість відповіді на його запитання заволала: «За хвилину закінчується вода, я мушу змити з себе мило!». І сміх і гріх. Львів’яни вже звикли до обмеженого водного режиму (три години вранці і стільки ж увечері), але на два дні у місті зовсім зникла вода. Таким чином «Львівобленерго» зводив рахунки із «Львівводоканалом».

Як навмисне, на момент зникнення води вдома не було навіть мінералки. Довелось відкоркувати пляшку «Перваку» щоб протерти ваткою, змоченою в горілці, долоні. Назбиравши пластикові пляшки., ми з донькою вирушаємо до джерела. А там – велетенська черга, близько сотні спраглих. Усі клянуть щодуху міську владу. Наслухавшись прокльонів, не можу не вступити в дискусію. Пояснюю, що міська влада не винна. А міський голова щойно вирішив питання про позику Світового банку для модернізації системи водопостачання. Не слухають, не ймуть віри. Тим часом до черги під’їжджає на «Жигулях» молодик і виймає великі каністри. «Кому води? Три гривні відерце!».Дехто купує. Інший уживає всі перли ненормативної лексики щодо «благодійника».

– Ти українець чи туркестанець?

За інформацією із офіційних джерел, 90 відсотків львів’ян було позбавлено води. Відбулося засідання міської комісії із надзвичайних ситуацій. Керівники «Львівобленерго» на нього не з’явились.

«На незаконні дії олігархів мусимо відповісти всіма можливими актами непокори. Депутати міста й області зобов’язані домагатися відкриття кримінальних справ проти злочинних дій ВАТ «Львівобленерго», йдеться у зверненні групи громадських і політичних діячів до населення і органів влади.

Коли з’явилася вода, я у блискавичному темпі вимила гору посуду, що назбиралася за два дні, випрала необхідні речі і в останні п’ять хвилин стала під душ. Шановні автори, дуже прошу, не телефонуйте мені перед дев’ятою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати