Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сумщина придбала комп’ютерний томограф

24 жовтня, 00:00

Досі такого необхідного приладу регіон не мав. Щоб пройти подібну діагностику, хворим доводилося їздити до Києва або Харкова та викладати чималі гроші не тільки за обстеження, а й за саму дорогу.

Сьогодні суперсучасний апарат уже встановлено на базі обласної клінічної лікарні. За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Петра Павлюка, зараз складається перелік осіб, які мають першочергову потребу в обстеженні. Про оплату діагностичних послуг поки що не йдеться, їхня вартість ще прораховується. Але для ургентних хворих вони і в перспективі залишатимуться безкоштовними.

Комп’ютерний томограф є незамінним у тому плані, що, на відміну від інших приладів, дозволяє досліджувати недоступні для звичайних ультразвукових і рентгенівських методів ділянки тіла. Він також оснащений агіографічною установкою, за допомогою якої медики можуть бачити на екрані відтворення серцево-судинної системи пацієнта у кольоровому зображенні.

Як стверджують фахівці, на сьогодні в Україні немає кращих томографів, ніж придбана сумчанами модель виробництва німецької фірми «Сіменс». Прилад обійшовся області приблизно в 6 мільйонів гривень. Участь у зборі необхідних коштів брали усі без винятку міста і райони Сумщини, виділяючи гроші у вигляді субвенцій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати