Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вибухнули тротилові шашки?

27 жовтня, 00:00

Нещодавній вибух житлового будинку в селищі Ювілейному на Луганщині забрав життя у п’яти людей. Повністю зруйнована ліва секція п’ятиповерхового будинку. На сьогодні триває ліквідація наслідків надзвичайної ситуації. Основна версія — вибух побутового газу, але свідчення свідків дозволяють припустити, що причина може бути й іншою. Так, мешканці будинку наголошують, що запаху газу перед вибухом не було, а після вибуху не почалася пожежа. Як стало відомо кореспонденту «Дня» з компетентних джерел, фахівці не виключають, що в будинку зберігалися детонатори до вибухових пристроїв і, можливо, тротилові шашки. Відомі випадки, коли шахтарі приносили з роботи такі предмети додому.

За станом на 26.10.04 р. 49 постраждалих розміщено в профілакторії «Зелений гай» (передмістя Луганська), 5 перебувають в лікарнях, інші оселилися у своїх родичів. 100 чоловік отримали матеріальну грошову допомогу в розмірі трьох тисяч гривень кожний. Райдержадміністраціями організовано похорон п’яти загиблих.

Луганський міський голова Євген Бурлаченко виступив перед журналістами. Він завірив, що оперативно вживатимуться заходи з ліквідації наслідків вибуху в селищі Ювілейному: «Протягом дня і ночі міські та обласні служби ліквідували наслідки трагедії. Сьогодні говорити про причини вибуху, його джерело зарано. Обставини з’ясовуються: розглядаються всі можливі версії, проводиться експертиза».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати