Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Львівський бронетанковий завод» налагодив серійну модернізацію танків Т-64

14 серпня, 09:38

ДП «Львівський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», налагодило серійну модернізацію танків Т-64 зразка 2017 року. Тепер вони оснащені тепловізорами і супутниковою навігацією, цифровими радіостанціями, засобами супутникової навігації і новим динамічним захистом. Завдяки такій модернізації вдалося значно розширити бойові можливості танку Т-64. Ця бойова машина є основою бронетанкових підрозділів ЗСУ. Вона відмінно показала себе в боях на фронті під час зіткнень з окупантом. Окрім того, Т-64 в 2017 році брав участь у танкових змаганнях НАТО The Strong Europe Tank Challenge.

«Члени екіпажу отримають нові прилади нічного бачення з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління. Ці прилади мають високу стійкість до світлових перешкод, вони не чутливі до «засвітки» навіть при використанні противником спеціальних перешкод у інфрачервоному діапазоні. Крім того, вони встановлюються на штатні кріплення і підключаються до електричної мережі танка без її зміни, що дає можливість значно зменшити час і витрати для інтеграції пристроїв в системи бойової машини», — йдеться у офіційному повідомленні.

Т-64 зразка 2017 отримав новий динамічний захист, який значно підсилює рівень захищеності танку та ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження. Окрім того, згадана бойова машина має систему супутникової навігації від Держпідприємства «Оризон-Навігація», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

Цей навігаційний комплекс працює в автоматизованій цифровий системі і дозволяє в режимі «онлайн» обмінюватися надійно зашифрованими даними. Танки також оснащуються новими цифровими радіостанціями «Либідь К-2РБ», які забезпечують надійний, захищений від перешкод і перехоплення зв’язок на дистанції до 70 кілометрів.

До того «Харківський бронетанковий завод»  вже направив до українського війська понад півтори сотні Т-64 зразка 2017 року. Тепер завдяки потужностям «Львівського бронетанкового заводу» процес переозброєння української армії модернізованими машинами буде відбуватиметься значно швидше.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати