Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ми хочемо, щоб репутація України була надійною»

Євроспостерігач Милослав Рансдорф розкритикував випадки нападу на представників «Опозиційного блоку»
07 жовтня, 12:36

Всі випадки тиску й перешкоджання опозиції проводити передвиборчу агітацію негативно впливають на імідж України. Про це заявив на прес-конференції у Дніпропетровську депутат Європарламенту, член делегація «ЄС — Україна», спостерігач за виборами в Україні від Європарламенту Милослав Рансдорф. Він вважає, що порушення на виборах, випадки нападу на кандидатів та учасників виборчого процесу, що представляють опозицію, — це реальна загроза підривання довіри до влади, що негативно впливає на імідж країни.

«Європа не хоче, щоб тут був соціальний вибух. Ми хочемо, щоб репутація України була надійною, а вона стала повноцінним членом семи європейських націй», — відзначив євроспостерігач.

Як повідомив Рансдорф, у Дніпропетровській області працюватимуть близько 10 міжнародних спостерігачів від Європарламенту, які охоплять моніторингом всю територію області. Їхнє завдання — сприяти розвитку демократичних процесів в Україні. «Сподіваємось, що парламентські вибори в Україні пройдуть чесно та прозоро, оскільки це шлях до довіри жителів. І без довіри жителів неможливо будувати демократію. Довіра жителів — це основа майбутнього розвитку країни», — сказав Рансдорф.

До речі, одним із фактів, що негативно впливають на імідж України, він назвав слухання в Європарламенті про ситуацію в Одесі, які, за його словами, фактично були зірвані через демонстративну зневагу так званих «представників Євромайдану» щодо родичів загиблих та представників Європарламенту. Тим часом, на самій Дніпропетровщині вже було зафіксовано кілька випадків, які можна розцінити як тиск на учасників виборчого процесу. Зокрема — напад невідомих у балаклавах на голову окружної комісії № 33 у Кривому Розі Олександра Мамро, а також проведення обшуків у одного з кандидатів, що балотується в Дніпропетровську. Крім того, зафіксовані випадки псування й демонтажу рекламних щитів деяких політичних сил, зокрема «Опозиційного блоку».

Рансдорф повідомив, що Європарламент поінформований далеко не про всі випадки порушення виборчого процесу в Україні, зокрема й про напади на кандидатів у депутати до Верховної Ради. «Європарламент про ці інциденти непоінформований. Тому одна з головних наших цілей — це просвітництво, щоб більше знали про Україну й в цілому про її розвиток», — сказав він. Євродепутат упевнений, що «страшний ворог демократії — байдужість народу». «Треба залучати людей до участі у виборах та демократичних процедурах», — зазначив він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати