Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Руслан ТКАЧУК: «Iнколи доводилося направляти вогонь на себе»

Під час бойових дій на Луганщині авіанавідник мусив максимально наблизитися до позицій бойовиків, зняти координати і з відповідними розрахунками передати ці дані авіації чи артилерії для завдання удару
19 червня, 15:13
ФОТО НАДАНО МО

«Я б збрехав, якби сказав, що нічого не боявся, — згадує про війну майор Руслан Ткачук. — Напевно, найстрашніше було всім під час артобстрілів, які відбувалися кілька разів на добу. Після кожного моторошно було дізнаватися про загиблих і поранених».

Сайт Міністерства оборони України розповідає про одну з найнебезпечніших робот — авіанавідника. Саме авіанавіднику доводиться працювати у безпосередній близькості до ворога. Від точності виявлених координат залежить ефективність бойового польоту. Під час бойових дій на Луганщині авіанавідник майор Руслан Ткачук мусив максимально наблизитися до позицій бойовиків, зняти координати і з відповідними розрахунками передати ці дані авіації чи артилерії для завдання удару. Інколи йому доводилося направляти вогонь майже на себе. Завдяки героїзму Руслана українські військові одного разу не опинилися в оточенні. За героїзм, професійність і високу відповідальність боєць АТО отримав нове призначення у військкомат.

«Бувало, щоб нас не оточили, я змушений був вогонь артилерії направляти максимально близько до себе, — говорить Руслан. — Дякувати Богу не постраждав».

Руслан Ткачук переконаний, що війна змінює людину. Переосмислюєш свої погляди, цінуєш життя, близьких і рідних. Цими критеріями він і керується на новій посаді. Офіцер сьогодні робить усе можливе, щоб підрозділи Збройних сил України під час мобілізації поповнювалися мотивованими, патріотичними людьми, які після відповідної підготовки стануть захисниками Вітчизни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати