Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Третина злочинів — економічні…

31 січня, 00:00

Усього за минулий рік слідчі органи прокуратури розслідували 945 кримінальних справ, повідомила «Дню» керівник прес-служби прокуратури Наталія Бояркіна. Злочини у сфері економіки становлять майже третину — за рік розслідували 290 таких кримінальних справ. У ході досудового слідства відшкодовано близько 30 млн. грн. збитків, завданих економічними злочинами, зокрема 11 млн. грн. — до бюджету. До відповідальності притягли понад 1200 посадових осіб, у тому числі посадових осіб Фонду державного майна України та Фонду майна Криму, Ради міністрів автономії. Важливою частиною роботи кримська прокуратура вважає контроль за дотриманням вимог законодавства в процесі управління державними корпоративними правами. Зокрема, тільки після втручання прокуратури автономії ВАТ «Кримський содовий завод» відшкодував до бюджету заборгованість із виплати дивідендів у сумі 1,3 млн. грн., нарахованих на акції товариства, що належать державі. «Загалом минулого року було опротестовано майже 300 незаконних актів органів влади та місцевого самоврядування, органів державного контролю, які порушили економічні інтереси держави», — розповідає Наталія Бояркіна.

Прокуратура автономії проводила перевірки дотримання вимог законодавства при визнанні банкротами підприємств і суб’єктів господарювання з державною часткою власності. За 2005 рік у сфері банкрутства органи прокуратури автономії порушили сім кримінальних справ.

У ході перевірок Республіканського центру зайнятості прокурори виявили факти, коли на роботу приймали іноземців без документів і, відповідно, без необхідних навичок. Зокрема, Державна служба зайнятості видала дозвіл на працевлаштування 75 громадянам Туреччини, в яких були відсутні документи про освіту або кваліфікацію.

Водночас прокурори встановили випадки, коли за наявності вакансій на підприємствах їхні керівники не подавали відомостей про наявність робочих місць, а співробітники КРЦЗ на місцях регулярно звітували про належне виконання такими підприємствами всіх вимог Закону України «Про зайнятість населення». А населення через неналежне ставлення до своїх обов’язків працівників КРЦЗ якраз і залишалося незайнятим. За фактами виявлених порушень законодавства прокуратура автономії внесла подання в Кримський республіканський центр зайнятості про залучення винних до відповідальності.

У Криму також викрили посадових осіб Бюро технічної інвентаризації, які в грудні минулого року видали жителю Дніпропетровської області підроблений витяг із Державного реєстру та свідоцтво на право власності на пансіонат, на який суд наклав арешт. Прокуратура порушила кримінальну справу, передбачену ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати