Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЗАПИТАННЯ «Дня»

08 вересня, 00:00
— Як ви ставитеся до того, що в ефірі всіх загальнонаціональних каналів ми фактично бачимо лише одного кандидата в президенти — Леоніда Кучму?

Володимир СЕВКАЛЮК, безробітний, в минулому — будівельник, 36 років:

— Наприклад, я хочу голосувати за Марчука, а про нього нічого на ТБ не чутно, але виключно про Кучму, який таким способом собі «стелить дорогу». Особливо в новинах часто кажуть, що всі хочуть за нього голосувати, а в народі — я це точно знаю — ніхто не хоче. Кучму ми вже багато бачили і знаємо, що він робить. Я вважаю, що замість свят і парадів треба людям дати роботу. У них влада, у тих, хто так і залишився комуністом, тільки перейменувався зовні, не змінившись всередині. Не знаю, як це робиться на ТБ і ким, але так створюють думку. А в багатьох людей підсвідомість працює сильно, в ній відкладається, що одного показують частіше, а інших — немає, а тому треба голосувати за того, кого показують частіше.

Лідія НIКIТIНА, пенсіонерка, 59 років:

— Чому ж, я бачила і чула виступи інших, хоч, звичайно, замало їх. Я думаю, їм просто не дають можливості, таке безчинство твориться, що не кожному дане «рівне поле». Один має більше переваг, інші набагато менше, тому і телевізійний час регулюється.

Олександр, директор фірми, 33 роки:

— Можливо, не у всіх кандидатів є можливості виступити по ТБ. Всі канали — і державні, і акціонерні — залежать від «господарів». Це вже було на виборах мера Києва. Якщо Інтер належить СДПУ(о), то там і був у рекламі Суркіс зранку до вечора. Омельченко був державним чиновником, він і з'являвся на ТРК «Київ».

Оксана, його дружина, 30 років:

— Ось вам проблема з СТБ. Вони заявили, що будуть приділяти увагу всім кандидатам. І який вибухнув скандал: податкова міліція заарештувала їхні рахунки. У нас гласності немає, все вже розподілено. Наш шановний Президент п'ять років роз'їжджав iз дружніми візитами по світу, нічого не робив, а останнім часом заявляє, що якщо Лазаренко поверне свої мільйони — ми вирішимо питання з боргами. Тобто: знайшли винуватця, козла відпущення, а Президент зняв iз себе всі звинувачення. От і все.

Олександр, безробітний, 19 років:

— Гадаю, що перед виборами канали просто «прикриють» всі свої політичні програми, щоб не створювати собі зайвих проблем. Психологічно наші люди сприймають серйозно того кандидата, кого показує перший національний. На словах — усі кандидати рівні, але цей кандидат з'являється частіше тут, і так створюється йому певна «комфортна ніша». Зараз ця ситуація залежить в основному від грошей і тиску влади.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати