Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iз надією на весну

Попри те, що навкруги справжня зимова погода, тернопільці, як і всі українці, в очікуванні весни
28 березня, 17:48

Попри те, що навкруги справжня зимова погода, тернопільці, як і всі українці, в очікуванні весни, котра от уже на цілий місяць запізнюється в наші широти. Прикро, що від холоду та нестачі корму потерпають лелеки, шпаки. Адже, прилетівши з вирію, птахи потрапили в справжню зиму. Та тішить те, що жителі краю не залишаються байдужими й допомагають їм вижити. Весна ж, яка рано чи пізно перемагає, завжди приносить лише позитив. Ще трохи — скресне крига, побіжать струмки, оживуть дерева, розцвітуть квіти. І є надія, що такі ж зміни відбудуться в серцях українців.

Ігор ЯВОРСЬКИЙ, громадський діяч:

— Як громадського діяча, який є співорганізатором благодійного марафону «Допомогти ближньому», мучить питання, чому вже місяцями на митниці простоює гуманітарна допомога — спеціалізоване медичне обладнання для людей з особливими потребами; чому місяцями не дають дозволів на розмитнення гуманітарних вантажів? Офіційне пояснення митних та прикордонних служб скупе: бо ще наприкінці 2012 року при Кабміні ліквідовано так звану комісію із визнання гуманітарних вантажів, яка давала дозвіл на ввезення гуманітарної допомоги в Україну. Стару комісію ліквідувати, а нову Кабмін не створив, от вам і реформи!.. Такі життєво необхідні речі місяцями простоюють на митниці, а потім повертаються назад у Європу. Європейські благодійники — в шоці!.. Мені соромно за нашу країну, адже французькі та німецькі партнери з ЮНЕСКО надають нам це медобладнання безкоштовно, як гуманітарну допомогу. Іноземці хочуть нам допомогти, а влада знову ставить експерименти над українським народом. Як політика, який сповідує справжні європейські політичні погляди та ідеологію, де найбільшою цінністю є людина, дуже турбують сьогоднішні настрої українського народу. Відчувається, що людям набридло існувати на мізерну та знущальну зарплату й пенсію. Набридло, коли безневинних кидають до в’язниці; коли шукаєш правду та справедливість, а їх нема, бо всі суди куплено. Набридли реформи, що вбивають освіту, медицину, економіку... Набрид страх захворіти, бо ліки страшенно дорогі, й навіть вмирати боязко, бо ж за що рідні ховатимуть? Знаєте, а мене тішить те, що українцям врешті набридли, осточортіли знущання влади. Може, тепер вони об’єднаються й мітлою справедливого гніву виметуть оте зло зі своєї країни. Революційна весна, впевнений, не за горами, й вона обов’язково принесе справжні народні реформи!

Наталка КОЛТУН, власний кореспондент національного радіо в Тернопільській області:

— У понеділок були дві хороші новини: я отримала ще одну пропозицію до співпраці, також моєму чоловікові, а він в мене актор, запропонували знятися в кіно. Серед мінусів — хвороба дитини, розчаровує погода. Ситуація в країні не тішить і в області зокрема — також. Адже Тернопільщина вже три місяці живе без бюджету. І в умовах суцільного суспільно-політичного розчарування може врятувати тільки весняне сонце. Це прозвучить іронічно, але навіть ями на дорогах і забиті колектори свідчать про те, що весна близько. Є надія, що з її настанням шляховики візьмуться до роботи.

Тарас ПЕТРЕНКО, підприємець:

— Вважаю негативним те, що з 1 квітня в Тернополі обіцяють підвищити плату за проїзд у маршрутках. Тепер доведеться платити по 2.50 грн. А от щодо підвищення рівня якості послуг перевізників не йдеться. А які дороги в Тернополі жахливі! Як кажуть, сходить сніг, сходить і асфальт. Не видно й роботи комунальних служб. Люди, не втримуючися на товстому шарі льоду, травмуються. Цьогорічна зима добре показала, що, окрім гасел, повинні бути й реальні справи для добробуту громадян. А позитив? Позитив у тому, що весна все ж таки десь дуже близько, і головне — щоб рідні, близькі люди завжди були здорові. А коли це так, то розумієш, що можна пережити й складну ситуацію в країні.

Оксана ЗАХАРЧУК, головний спеціаліст Управління з питань туризму Тернопільської ОДА:

— Я зараз у відпустці — треба написати магістерську роботу зі спеціальності «Державна служба» в Тернопільському національному економічному університеті. Нарешті почала над нею працювати. Попри те, з’явилося й більше вільного часу, а сніг за вікном спонукає до бажання прочитати цікаву, корисну книжку, переглянути душевний фільм. І хоча зиму я дуже люблю, та вже так хочеться весни й усього, що пов’язане з її приходом: тепла, сонця, радості в очікуванні хороших змін. Незабаром розпочнеться туристичний сезон. Зараз наше управління готується до проведення V Західноукраїнської туристичної виставки, яку заплановано на 19 травня. Але через те, що досі депутати обласної ради не ухвалили бюджет і не затвердили проект обласної програми розвитку туризму на 2013 — 2015 роки, багато питань, пов’язаних з цією роботою, залишаються не визначеними.

Наталія ЧОРНА, журналіст, Тернопіль:

— У душі теплиться віра в те, що зміни ось-ось постукають у двері. Зміни в кращий бік у державі, суспільстві, особистому житті... Саме весною бузьок приніс мене в дарунок батькам. Захоплююся цими птахами, бо хоч яка б погода стояла надворі, вони однаково повертаються до своїх гнізд. Перші провісники весни, й інколи — жертви зими, що вперто не хоче поступатися (нікого вам це не нагадує?). Тернополяни об’єднуються, щоб врятувати їх. І їхнє милосердя перемагає смерть... Це вкотре доводить: людям, яких об’єднує єдиний порив в ім’я добра, все під силу! Щодо подій останнього тижня, які мене вразили, занепокоїли чи розчарували, то нагадаю оповідь про песиміста, оптиміста й склянку води. Оптиміст каже, що склянка наполовину повна. Песиміст — наполовину порожня. Усе залежить від того, хто ти — песиміст чи оптиміст. Останньому, повірте, жити легше, бо те, що трапилося, вже не змінити, можна тільки проаналізувати й зробити висновки, щоб уникнути чогось схожого в майбутньому. Тож оптимізму вам!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати