Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як доглядати за гортензією

14 лютого, 15:18

Лише кілька років тому гортензії переважно використовувалися у весільних композиціях. Сьогодні гортензія букет все частіше купують у ошатних букетах та монобукетах. Іноді гортензії, які ви приносите додому, починають в'янути. Це тому, що, як і всі квіти, гортензії мають термін життя. Однак, ви можете продовжити життя своєї гортензії, якщо правильно доглядатимете за нею.

У цій статті ми розповімо, як доглядати букет зі зрізаних гортензій, яку вазу вибрати для букета і куди її поставити, як обрізати стебла, температуру води, рекомендації щодо продовження життя композиції, як оживити букет, що в'яне.

Фото надане автором

Догляд за букетом із гортензій

Доглядати гортензії нескладно. Виявивши трохи кохання та уваги, ви можете дбати про свій букет гортензій, щоб він виглядав красиво протягом кількох днів.

Ось хороші новини про догляд за гортензіями у вазі: гортензії, як відомо, витривалі та стійкі до зовнішніх ушкоджень. Це означає, що вони можуть витримати багато маніпуляцій і виглядати красиво.

Але є й погані новини: гортензії дуже люблять пити. Вони вбирають багато води, і якщо їх недостатньо, вони швидко зав'януть.

Фото надане автором

Ось кілька важливих порад, які потрібно знати:

  • Обріжте стебла

Першим кроком у догляді за гортензією є обрізання стебел. Для цього вам знадобиться гострий ніж чи садові ножиці. Зріжте стебла під кутом 45 градусів. Це допоможе гортензії поглинати більше води.

Також важливо видалити все листя, яке буде нижче лінії води. Листя, занурені у воду, гнитимуть і забруднюватимуть воду, що скоротить термін служби вашого букета гортензій;

  • Виберіть правильну вазу

Наступним кроком у догляді за гортензією є вибір відповідної вази. Дуже важливо вибрати для гортензії високу вазу, щоб усі її стебла помістилися у вазі.

Ваза також повинна мати широку шийку. Це дасть гортензії достатньо місця для поширення та вбирання води;

  • Заміна води щодня

Одним із найважливіших кроків у догляді за гортензіями є щоденна зміна води. Гортензії дуже люблять пити і швидко в'януть, якщо їм не вистачає води.

Щоб свіжі гортензії залишалися свіжими, щодня наповнюйте вазу прісною водою. Хлорована водопровідна вода може пошкодити гортензії та скоротити термін їхнього життя;

  • Правильна температура

Наступним кроком догляду за букетом гортензії є забезпечення правильної температури води. Гортензії надають перевагу прохолодній воді, тому при наповненні вази використовуйте воду кімнатної температури або більш прохолодну;

  • Немає прямого сонячного світла

Одним з важливих кроків у догляді за гортензіями є захист від прямих сонячних променів. Гортензії віддають перевагу прохолодним, тінистим місцям. Якщо на них буде надто багато сонячного світла, вони швидко зів'януть.

Найкраще місце для зберігання гортензій – прохолодна кімната. Ви можете поставити гортензію у вазу з крижаною водою, якщо її немає.

За гортензіями легко доглядати. Трохи кохання та уваги, і ваш букет із гортензій буде виглядати красиво протягом кількох днів.

А вибрати свій ідеальний букет ви можете на нашому сайті - Dicentra.ua. Ми пропонуємо велику кількість букетів у поєднанні з гортензіями, які піднімуть будь-який настрій. Хочете яскравий та веселий букет, чи щось ніжне та романтичне? У будь-якому випадку, флористи знайдуть чудовий букет із гортензією саме для вас!

Швидка доставка в салоні Dicentra

Доставка квітів ще ніколи не була такою простою завдяки красі букетів та сплаченій роботі команди салону Dicentra. Їхні приголомшливі квіти привносять нотку вишуканості та чарівності в будь-який будинок або офіс, що робить їх ідеальним подарунком на будь-яке свято.

Наприклад, гортензія відома своїми великими пухнастими кольорами відтінків синього, рожевого, фіолетового та білого кольорів, а також їх здатністю викликати почуття спокою та умиротворення. Вони також неймовірно універсальні, легко поєднуючись з іншими квітами, такими як троянди, півонії та лілії, створюючи захоплюючі композиції.

Коли доходить до доставки квітів, букети з гортензій є популярним вибором, тому що вони довговічні та не вимагають особливого догляду. Вони також є відмінним варіантом для тих, хто хоче висловити свої почуття любові, подяки чи співчуття. Якщо ви відправляєте подарунок другові, члену сім'ї чи колезі, букети гортензій обов'язково викличуть посмішку на їхньому обличчі та скрасять їхній день.

Незалежно від того, чи шукаєте ви класичний, традиційний букет або щось більш сучасне, ви знайдете композицію з гортензій на будь-який смак у бутику Dicentra.

То чому б сьогодні не надіслати комусь особливому гарний букет гортензій? Завдяки своїй позачасовій красі та неминучій привабливості вони є ідеальним способом показати комусь, що ви дбаєте про нього, та подарувати радість оточуючим. За допомогою простого телефонного дзвінка або кількох клацань на сайті Dicentra.ua. ви можете замовити доставку приголомшливого букета гортензій прямо до порогу будинку. То навіщо чекати? Замовте сьогодні та випробувайте красу та витонченість гортензій на собі!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати