Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

35-й Ukrainian Fashion Week – з 15 по 19 жовтня

«День» — спеціальний інформаційний партнер головної модної події країни
07 жовтня, 16:41

74 дизайнери, 37 показів, 18 презентацій, 17000 запрошених та близько 200 акредитованих ЗМІ — Ukrainian Fashion Week укотре підтвердить в «Мистецькому Арсеналі» силу таланту і духу дизайнерів непереможної країни. «День», традиційно, підтримає UFW у конструюванні правильних пропорцій образу України у світі. Утім цього року наша співпраця відбуватиметься на особливих умовах. Ще більше цікавих фото, коментарів та розмов з учасниками 35-го Ukrainian Fashion Week — шукайте на сторінках нашої газети. А писати справді буде про що...

Крім традиційних подіумних шоу (а вони, як обіцяють організатори, будуть на висоті, до традиційних іменитих дизайнерів цього сезону до програми UFW приєдналася Ірина Каравай, показ якої відбудеться 14 жовтня), буде організовано нові формати, які допомагають дизайнерам в той чи інший спосіб розповісти і показати своє бачення моди наступного сезону. Серед них — art fashion простори та іменні fashion space, на яких свої платформи представлять Зінаїда Ліхачова і Катя Березницька. У супроводі відеоінсталяції Ліхачова презентує колекцію «Виткані» — багатошарову конструкцію, всередині якої шовкові сукні будуть поруч з картинами Тараса Шевченка. Березницька виступить з інтердисциплінарним арт-проектом Pokrova на перетині візуального мистецтва та актуальною моди.

«Fashion-простір розташується в «Арсеналі» перед зоною показів і всі п’ять днів житиvt своїм окремим життям. Узагалі щопівгодини на UFW  проходитиме та чи інша подія», — поділилася засновник та голова оргкомітету UFW Ірина Данилевська.

За словами Данилевської, п’ять дизайнерів підхопили ідею створення змінюваної fashion-платформи. Тут покажуть інсталяції та презентації Мантіса Релігіоза, брендів OSTEL, PRZHONSKAYA, Annette GORTZ, а в завершенні відбудеться показ інсталяції одного з переможців конкурсу молодих дизайнерів «Погляд у майбутнє» Анни Потєшкіной. Ще один експеримент організаторів UFW — представлення дизайнерів у рамках національних fashion space, таких як Georgia Art Fashion space і Czech Art Fashion space.

Вдруге на Ukrainian Fashion Week відбудеться виставка фіналістів Міжнародної бієнале fashion-ілюстрації IMAGO. До складу журі увійшли професіонали з великим досвідом: Керолайн Андріе (Франція), Ірина Гардабхадзе (Україна), Річард Кілрой (Великобританія), Галина Кокоріна (Україна), В’ячеслав Окунєв (Росія), Спірос Халаріс (Великобританія), Софія Чконія (Грузія). У цьому році бієнале тісно переплетена з такою неординарною подією, як світова прем’єра міжнародного балетного проекту — балету THE GREAT GATSBY. До участі у бієнале надійшло понад 400 робіт від 96 авторів. До фіналу увійшло 30 робіт конкурсантів з України, Естонії, Німеччини, Росії та Казахстану.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати