Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хаос та естетика

У Львові представили нові, щойно створені, роботи Ігоря Колісника Експозицію «Хаос та естетика» відкрили в останній день травня у галереї «Зелена канапа», що на вул. Вірменській, 7
04 червня, 18:30

«З початком війни багато митців рефлексують через творчість. Більшість із них, попри нестерпність ситуації, яка є приводом для творчості, все ж формально витримують візуальну естетику, не антиестетику. Як таке можливо? Найпрекрасніші твори мистецтва часто сюжетно – про найтрагічніші сторінки буття. Можливо, це відбувається через чистоту переживань. Нема місця для пів почуттів. Зло і добро проявляються. Найбільші цінності існування людини стають виразними і чіткими», – анонсувала виставку Ігоря Колісника власниця «Зеленої канапи» Олеся Доморадзька.

Ігор Колісник створив нову серію творів з початком війни. Війна спричинює хаос. Художник відображає його, міняючи землю з небом місцями, перевертаючи прапор жовтим догори. Бо все, що відбувається навколо, ламає логіку життя, його плин. Все відбувається невчасно і не так. Це породжує сум’яття і спричинює збурення емоцій. Проте художник сублімує це в естетику. Творчість не зупиняється.

Довідково:

Ігореві Коліснику 66 років.

Мистецького фаху вчився у Львівському училищі прикладного мистецтва імені Івана Труша (відділ художнього оформлення).

З 1988-го – головний художник ПРАТ «Гал-ЕКСПО». За цей період оформив понад 600 міжнародних виставок та презентацій.

З 2000-го – член Національної спілки художників України.

Голова секції живопису Львівської обласної організації НСХУ.

Спеціалізація – дизайн, живопис, графіка.

Має понад 30 персональних виставок. На сьогоднішній день працює над публікацією мистецько-поетичного альбому “Імідж та Слово”, в основі якого є поетичні описи більш ніж 100 живописних робіт (І. Колісник & О. Давида)

Оглянути виставку Ігоря Колісника, оцінити, як художник сублімує хаос в естетику, встигнуть всі охочі – виставка у «Зеленій канапі» чинна до 26 червня.

Вхід – вільний. Галерея працює щодня, крім понеділка, з 12.00 до 19.00.

Роботи продаються.

10% з прибутку буде спрямовано на благодійну допомогу для подолання війни в Україні.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»

Фото «Дню» надали організатори виставки

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати