Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Молодь читає Симоненка. I – малює

У Черкасах вийшла збірка творів поета, яку проілюстрували переможці міського конкурсу
24 листопада, 10:35

Новостворену збірку поезій Василя Симоненка 19 листопада представили у Черкаській обласній бібліотеці для юнацтва, що носить ім’я поета. Ця книга стала своєрідним підсумком культурної, наукової та мистецької роботи, яка здійснювалась на Черкащині упродовж ювілейного 2015 року, присвяченого вшануванню творчості поета.

«Провесінь надій» — таку назву отримала збірка — є особливою завдяки ілюстраціям, які супроводжують кожен вірш, що увійшов до її складу. Орієнтовно півсотні малюнків до поезій у довільних техніках створила талановита молодь Черкас, осмисливши та тонко відтворивши образи В. Симоненка. Серед учнів мистецьких шкіл міста, студентів кафедр і відділень мистецького спрямування черкаських університетів та коледжів був проведений міський конкурс «Я — ілюстратор», яскравим результатом якого і стало видання книги, проілюстрованої конкурсантами. Конкурс організували Обласна бібліотека для юнацтва ім. Василя Симоненка спільно з обласною громадською організацією «Світовид» за підтримки Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради і Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації.

Як розповідає завідувач відділу мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва Марина Чеперис, за життя поета вийшла лише одна його книга — збірка поезій «Тиша і грім» та казка «Цар Плаксій і Лоскотон». Свого часу в різних видавництвах України видано понад п’ятдесят  збірок поета, але майже всі вони у художньому оформленні використовували лише портрети або фотознімки Василя Симоненка, а саме ілюстрацій на твори поета обмаль. Тому збірка «Провесінь надій», завдяки ілюстраціям, у яких відчувається сучасне світосприйняття молоді, є на сьогодні унікальним виданням, йшлося на презентації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати