Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Настав час зібратися знову»

Міжнародний театральний фестиваль в Сантьяго проходить у мультиформаті
13 січня, 11:04

Міжнародний театральний фестиваль в Сантьяго-а-Міл (іспанською Festival Internacional Santiago a Mil) — щорічний фестиваль виконавських мистецтв, який проходить в січні в Сантьяго, Чилі. Це найбільший фестиваль мистецтв у Чилі, що включає театральні, танцювальні та музичні заходи з Чилі та з-за кордону, що проводяться в столиці Сантьяго і по всій країні. Фестиваль, що проводиться некомерційним фондом Міжнародного фестивалю Teatro a Mil (FITAM), покликаний надати чилійської публіці доступний доступ до якісних культурних заходів, підтримати розвиток театру і виконавського мистецтва в Чилі, а також популяризувати чилійський театр.

«Наш світ і сцени змінилися. Мистецтво стало нашою єдиною певною річчю, де ми можемо зустрітися та повернутися до основ. Оскільки ми потрібні одне одному і не уявляємо світу без спільноти, настав час зібратися знову», — таке гасло цьогорічного фесту.

«XXVIII Міжнародний фестиваль Сантьяго-а-Міл — це запрошення, яке підкреслює важливість мистецтв, оскільки вони складають частину соціальної та символічної тканини нашого життя. Вони є дорогою, яка веде нас до уявлення іншого можливого майбутнього, — ідеться на сайті заходу santiagoamil.cl. — У непевні часи виконавське мистецтво чинить опір. Воно є рушійною силою, яка підтримує нас на зв’язку: адаптуючись, винаходячи і розширюючи обмеження. Сцени також були перетворені, переходячи від великих майданчиків до більш інтимних просторів. Відповідно до цього, Santiago a Mil 2021 — гібридна можливість знову зустрітися на багатоформатному багатоступеневому фестивалі. Цифрово та віч-на-віч вулиці, місця проведення заходів, засоби масової інформації та наші оселі об’єднуються, щоб допомогти нам подорожувати за межі. Вони стають можливостями для нового досвіду, форматів та роздумів».

Santiago a Mil 2021 — спеціальна версія фестивалю. «Ми будемо адаптуватися, піклуватися про себе, залишатись на зв’язку та формувати довіру, демонструючи, що фізична дистанція — це не те саме, що соціальна дистанція. Ось чому ми робимо інновації, щоб надихнути на нові твори, охопити кожну частину Чилі, Латинської Америки та світу та зв’язати митців та глядачів. Ми є простором для різноманітності», — акцентують організатори фесту.

На фото: Робот, виконаний за подобою німецького драматурга Томаса Мелле, з театрального колективу «Ріміні Протоколл», у виставі «Зловісна долина» під час Міжнародного театрального фестивалю у Сантьяго, Чилі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати