Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Осучаснений «Муромець»

У столичному парку з’явилася нова доріжка для катання на велосипедах, скейтах та роликах
13 жовтня, 17:12

Її протяжність — 600 метрів. Осучаснення парку «Муромець» триває з червня цього року. КО «Київзеленбуд» з літа проводить другу чергу реконструкції. У ході першої хвилі оновлення було створено сквер Іллі Муромця і встановлено скульптуру богатиря, імя якого носить парк, висотою аж чотири метри.

Нова велодоріжка — теж елемент осучаснення парку. Крім того, було відремонтовано центральну алею: влаштовано покриття з ФЕМ, вздовж доріжки встановлено 44 лави та 44 урни, розповідає «Вечірній Київ».

«Влаштовано 1,55 га газону, висаджено 28 крупномірних листяних дерев  (робінія псевдоакація, платан, липа європейська) та 360 кущів багаторічників (вівсяниця, ехінацея)», — повідомляє КО «Київзеленбуд».

На площі, якою завершується центральна алея, встановлено тематичний артоб’єкт — меч богатиря Іллі Муромця. Щоб автомобілі не заїжджали на алею, встановлено 30 металевих антипаркувальних стовпчиків та два механічні боларди.

Як раніше інформували в КО «Київзеленбуд», у парку буде «Алея спогадів» — з цікавими локаціями, доріжками для велотранспорту та куточками для сімейного відпочинку. Ще одна локація — з штучним невеликим болотом і містком — буде з містичним антуражем.

За останні місяці у парку центральну алею розпланували нові пішохідні доріжки, які будуть замощені, виклали пішохідною плиткою центральну дорогу. Праворуч від центральної алеї підготували котлован, який вже заповнили водою. Це зроблено для створення містичного болота.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати