Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прапор України – у Пхьончхані

На 23-й зимовій Олімпіаді нашу країну представлять 33 спортсмени
08 лютого, 11:37
ФОТО НАДАНО НОК УКРАЇНИ

Традиційна церемонія, що передує офіційному відкриттю і символізує готовність команди до участі в Олімпійських іграх, відбулась в Олімпійському селищі Пхьончхану. Підняття державного прапора пройшло під акомпанемент гімну України на спеціалізованій площі й зібрало спортсменів та тренерів нашої Олімпійської збірної, повідомляє noc-ukr.org.

Навіть морозна погода у Пхьончхані відступила для успішного проведення церемонії, видавши найтепліший день за час прибування в Пхьончхані — температура з мінус 20 піднялася до мінус 8, ідеться у повідомленні. Українську делегацію привітав мер Олімпійського селища, Олімпійський чемпіон і член Міжнародного Олімпійського Комітету Ю Син Мін.

У рамках церемонії її учасників вітали корейською музикою та сучасними танцями. На згадку про пам’ятну подію відбувся обмін символічними сувенірами між мером селища і українською делегацією на чолі з президентом НОК, олімпійським чемпіоном Сергієм Бубкою і шефом місії української делегації на зимових Олімпійських іграх, призеркою Олімпійських ігор Анною Сорокіною.

Нагадаємо, на 23-х зимових Олімпійських іграх, які триватимуть з 9 по 25 лютого, виступлять 33 українські спортсмени. Українці змагатимуться з кращими атлетами планети в 9 з 15 видів спорту, а саме: в біатлоні (11 спортсменів), фігурному катанні (4 спортсмени), санному спорті (6 спортсменів), фрістайлі (3 спортсмени), лижних гонках (4 спортсмени), гірськолижному спорті (2 спортсмени), сноубордингу (1 спортсмен), скелетоні (1 спортсмен) і лижному двоєборстві (1 спортсмен), повідомляє sportarena.com.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати