Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Ужгороді відбулася перша велоекскурсія

Організатори прагнули привернути увагу влади до проблеми паркування двоколісників
13 травня, 17:31
ФОТО АВТОРА

Напередодні, щоб послухати тематичну розповідь «Ужгород велосипедний», зібралися орієнтовно 40 велосипедистів зі своїми двоколісниками. Як зазначила «Дню» гід заходу Віталія Мунчак, яка є організатором велоруху в обласному центрі Закарпаття, метою цієї екскурсії стала необхідність показати велосипедистам найкращі стоянки для двоколісників і привернути увагу влади до цієї проблеми.

«Сьогодні в нашому місті, де дуже активно користуються велосипедним транспортом, є орієнтовно півсотні велопарковок, більшість із них у поганому стані, не відповідають нормам і є не надто придатними для безпечного збереження двоколісного транспорту. По велосипедних рамах, подряпинах і фарбі на них можна легко дізнатися, де паркувався власник. Ми хочемо привернути увагу підприємців і влади до цієї проблеми. Маршрут екскурсії прокладено таким чином, щоб учасники побачили найкращі і найоригінальніші місця для паркування в місті, як-от паркінг у вигляді невеликих футбольних воріт», — розповіла пані Мунчак.

На екскурсію приїхали навіть цілими родинами. Пішохідними зонами велосипедисти не їздили, вони штовхали свої велосипеди, щоб не порушувати Правил дорожнього руху. У майбутньому практику велоекскурсій Ужгородом планують продовжити.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати