Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні знайшлася управа на Кургіняна

20 лютого, 19:03

Публіцист Юлія Латиніна продовжує проводити екскурсії заповітними куточками свого багатого внутрішнього світу. У передачі «Код доступу» від 17.02.2018 шанувальникам її таланту відкрилися ще дві грані. Публіцисту Юлії Латиніній ніяк не дає спокою Анастасія Вашукевич, яка ось уже вкотре розбурхує її уяву і викликає в ній дивні фантазії вельми специфічної властивості. «Хто ця дама?» - запитує Латиніна. Й одразу ж сама відповідає: «Рибка». – «А чому?» - «А ви знаєте, ексклюзивно мінет під водою робить». Мабуть, утримаюся від коментарів цього монологу пристрасної публіцистки, лише зазначу вкотре її здатність давати точні експертні оцінки у найрізноманітніших галузях людського буття.

Зробивши крутий поворот, Латиніна веде слухачів «Эха» від глибин людських відносин у холодні простори геополітики, а також історіософії. «Не думайте, що я проти війни в Сирії взагалі або що проти будь-яких воєн, крім оборонних!» - пояснює Латиніна, хоча запідозрити Юлію Леонідівну в пацифізмі і гуманізмі може тільки той, хто ніколи її не бачив, не чув і не читав. - «Взагалі, мушу зізнатися, що я, мабуть, у душі великий імперіаліст, я любитель імперій: Російської, Британської, Австрійської. Я вважаю їх розпад великою трагедією. І якби не було проклятого Жовтневого перевороту 1917-го, скажімо, Росія після Першої світової війни звільнила б Константинополь - я підкреслюю слово «звільнила», бо там жило тоді 60% християн, - і, скажімо, справа від цього Константинополя була Велика Вірменія до Сирії, наша союзниця, а зліва була Британська імперія, і ми б на берегах Євфрату з'ясовували, чий Дейр-аз-Зор - британський або російський, - я була б «за». Тому що було б за що битися». Кінець цитати.

І знову, як і у випадку з глибоким аналізом достоїнств Анастасії Вашукевич, вважатиму коментарі зайвими. Хіба що запропоную тим, хто розділяє публічні фігури за політичними поглядами, ніколи більше не відносити Юлію Леонідівну ні до демократів, ні до лібералів. Та й до противників Путіна її віднести складно. Оскільки у імперця і великодержавного мілітариста Латиніної з імперцем і великодержавним мілітаристом Путіним якщо і є розбіжності, то вони носять приватний характер, а в головному у них повна симфонія душ і гармонія поглядів.

Дами напередодні Міжнародного жіночого дня повністю перевершили чоловіків у яскравості і глибині висловлювань. Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова самостійно розгромила численні західні ЗМІ, які розповсюджують чутки про загиблих у Сирії громадян Росії. «CNN говорить про сотні загиблих. Тему підхопив New York Times, однак там йшлося вже про десятки загиблих. Цікаво, що ще раніше цю інформацію запустили антиурядові сирійські бойовики, які для чогось узяли фотографію поверхні Марса, наклали на неї фотографію знищеної військової техніки - можливо, навіть української, зараз із цим розбираються, - датовану липнем 2014 року». Кінець цитати. І знову будь-які коментарі меркнуть перед вражаючою уяву картиною, намальованою Захаровою. Шкода тільки, що Марія Володимирівна не прокоментувала відеоматеріали розгрому групи російських найманців, а також списки убитих росіян із зазначенням їхніх прізвищ, які публікуються не в західних, а в російських ЗМІ. Ймовірно, офіційному представнику МЗС довелося б для спростування скласти свою версію «Марсіанських хронік», які за злетом фантазії затьмарили б твори Бредбері і осоромили б Маска, який тільки планує освоювати Марс, а Захарова вже щосили використовує  його в своїх цілях...

НАРОДЖЕННЯ НОВОГО СТИЛЮ В РОБОТІ УРЯДУ РФ

На тлі іскрометних виступів дам, чоловіки минулого тижня виглядали вкрай блякло і понуро. Хоча деяку корисну інформацію в їхніх словах і текстах все ж можна було виявити. Ось, наприклад, обмін публічними репліками чиновників про доручення глави уряду Медведєва підготувати пропозиції щодо створення федерального телеканалу, «що висвітлює діяльність у галузі молодіжної політики».

Відповідальний за ЗМІ у Мінкомзв'язку заступник міністра Олексій Волін відгукнувся про доручення Медведєва вкрай відверто: «Безглуздо створювати інформаційні гетто: не можна створювати канали під молодіжну політику, пенсіонерів, працівників сільського господарства». Його підтримав голова профільного думського комітету Леонід Левін: «Створювати новий телеканал, щоб залучити молоду аудиторію, безглуздо, бо вся молодь сидить в інтернеті». Остаточно поховав доручення Медведєва Дмитро Пєсков, який відповів 16.02.2018 на запитання журналістів, чи підтримують у Кремлі таку ініціативу дипломатично, але цілком виразно: «Це питання потребує глибокого опрацювання».

Тут не обійтися без коментарів. Те, що на чолі уряду величезної, агресивної і небезпечної країни стоїть смішний маленький чоловік, який постійно засипає на засіданнях і не має жодної ваги ні в суспільстві, ні в апараті, - давно відомо. Просто раніше чиновники якось не висловлювали публічно свого презирства до глави виконавчої влади, вважаючи за краще глузувати у нього за спиною і просто ігнорувати його доручення. Тепер Медведєву кілька статусних осіб РФ, зокрема і його підлеглий, публічно дали по носі. Подивимося, наскільки ця практика вкорениться і чи будуть міністри посилати Медведєва просто на засіданні уряду, а їхні помічники і секретарки показувати йому язика і штовхати в коридорі.

В УКРАЇНІ ЗНАЙШЛАСЯ УПРАВА НА КУРГІНЯНА

В арсеналі російських інформаційних військ зброя під назвою «Сергій Ервандович Кургінян» займає особливе місце і належить до класу засобів масового ураження, хоча і обмеженого радіусу дії. У Росії мало хто наважується вступати з Кургіняном у словесний поєдинок. Дмитро Муратов, колишній головний редактор «Новой газеты» під час дебатів з Кургіняном боязко попросив його відійти на далеку дистанцію, пояснивши своє прохання тим, що «долітає». На ближній дистанції проти Кургіняна не може встояти ніхто. Соловйов та інші організатори шоу ненависті кличуть Сергія Ервандович не дуже часто, оскільки після нього щоразу доводиться мити і дезінфікувати студію. Але тут непереможному Кургіняну знайшовся опонент, який спокійно став на шляху цього неприборканого слиномета і перекрив потік отруйного виверження. Сталося це в програмі «Воскресный вечер» від 18.02.2018.

Ніщо не віщувало сенсації. Розмова про Україну котилася звичною колією. Соловйов кривлявся і намагався зобразити український акцент, щоб пародіювати Порошенка. Депутат Желєзняк вніс пропозицію порушити проти Порошенка кримінальну справу, оскільки той запропонував у Мюнхені прибрати звідусіль російські прапори. Я б, до речі, пропозицію депутата Желєзняка підтримав. Оскільки, якщо басманні та інші краснопресненські суди в Росії будуть зайняті кримінальними справами проти Порошенка і всіх тих, хто щось говорить і робить проти російського прапора - наприклад, треба терміново судити все керівництво світового олімпійського руху! - то у них менше часу залишиться на свавілля щодо російської опозиції. Порошенку і МОКу адже все одно, а нам хоч якась користь.

Сумний перебіг соловйовського шоу було перервано, коли слово взяв Кургінян. Тут треба уточнити: Кургінян зміг «взяти», тобто промовити не одне, а цілих три слова: «Бандеризація України триває». На цьому змістовна частина виступу Кургіняна завершилася і почалося шоу українського експерта Олександра Охріменка. Цей добродушний бородатий товстун очолює Український аналітичний центр і, за деякими оцінками, є непоганим фінансовим аналітиком. Ці оцінки, втім, не можу ні підтвердити, ні спростувати через повне незнання предмета. У російський телевізор його кличуть тому, що він противник Майдану. Але водно час він, на відміну від усіляких маркових та інших зрадників і перебіжчиків на кшталт Олійника або Кілінкарова, не є прихильником шельмування України, такого улюбленого в російському телевізорі.

У цьому шоу повністю розкрився талант Олександра Охріменка як троля. Те, що він робив із Кургіняном, це був тролінг 125-го рівня. Варто було Кургіняну відкрити рота, цієї є миті починав говорити Охріменко, спокійно і неквапливо пояснюючи, що Кургінян говорить неправду. Зупинити українського експерта було рішуче неможливо, хоча це робили всі присутні в студії на чолі з Соловйовим. М'яка, здавалося б, некваплива мова Охріменка, проте дозволяла йому сказати десять слів проти одного крику Кургіняна. Добре усміхнене обличчя і лукаво примружені очі директора Українського аналітичного центру за кілька секунд привели Кургіняна до нестями. Через хвилину у нього з рота пішла піна. Кургінян кричав, плювався, обзивався. Він намагався жартувати, наприклад, заявив, що у Охріменка «приклеєна борода». З таким же успіхом він міг би намагатися зупинити танк, кидаючись у нього лайном. Висловлюючись футбольно-хокейними термінами, Охріменко повністю «закрив» Кургіняна і нейтралізував це грізне інформаційне знаряддя, принаймні в одній передачі...

Наступного тижня з понеділка 26.02.2018 почнуться дебати кандидатів у президенти. Судячи з формату, який визначила для дебатів ЦВК, є цілком визначена мета повністю дискредитувати інститут виборів, оскільки ці «дебати» проводитимуться між усіма учасниками відразу, тобто це буде схоже на ляльковий театр Соловйова. Причому на телеканалі «Россия 1» дебати відбуватимуться у межах авторської програми Володимира Соловйова. Для повноти картини варто було б запрошувати на ці заходи Олександра Охріменка, який своїм тролінгом зміг би надати цьому шоу блиску справжнього абсурду.

Медиафрения - 245. В Украине нашлась управа на Кургиняна

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати