Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Коронації слова» — 10 років!

28 травня, 00:00

10 червня в столичному виставковому залі ACCO International Всеукраїнський літературний конкурс романів, кіносценаріїв, п’єс та пісенної лірики про кохання «Коронація слова» відзначатиме своє десятиріччя! Відзначатиме гучно — у колі лауреатів та дипломантів різних років, членів журі, друзів та прихильників!

Серед красномовних здобутків «Коронації» — видання близько 100 романів; прем’єра кінострічки «Гудзик» за однойменним романом Ірен Роздобудько на телеканалі «1+1» (сценарій фільму переміг на ХІІІ Міжнародному телевізійному фестивалі в Барі (Чорногорія); п’єса «Соло для двох» Віктора Рибачука поставлена режисером Андрієм Приходьком (на Міжнародному театральному фестивалі «Панорама» в Білорусі вистава отримала першу премію в проекті «Театр-on-Line»); в Київському академічному Молодому театрі здійснено постановку вистави за п’єсою українського сучасного автора Валентина Тарасова «Навіжена співачка» (п’єса «Скажена співачка з невідомим» отримала грант Президента України на постановку). Зрештою, дипломовані сценарні тексти перетворено на чотири фільми: за мотивами кіноповісті Олександра Жовни «Експеримент» Роман Балаян зняв картину «Ніч світла», власні драматургічні роботи «Дванадцять копійок» і «Світлячки» перенесли на екран молоді сценаристи-режисери Кирило Устюжанін і Надія Кошман. Втім, успіхи конкурсу годі перелічити!

Якось директор компанії «Крафт Фудз Україна», яка, до речі, є засновником змагання, Юрій Логуш віджартовувався, мовляв, підтримує «Коронацію», бо сам любить читати. Але насправді пан Юрій — дiєвий патріот і культрегер, який реально змінює життя країни, де б він не жив і не працював. Очолюваний ним бізнес — соціально відповідальний. Досить згадати підтримку таких резонансних подій: фестивалів «Червона рута», «Золота корона», конкурсів «Золотий бабай» і, звичайно, «Коронація слова»... «В Україні я спостерігаю формування тієї нової якості молодих людей, яка виростає на культурі, літературі зокрема, — говорить відомий економіст Богдан Гаврилишин. — І «Коронація слова» має до цього пряме відношення. Адже відкриття нових імен, поява оригінальних творів — це все нормалізує наше життя».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати