Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Слухай українську книгу!

Зірки та активні люди начитали твори класиків і сучасних письменників
21 грудня, 13:56

Соціальний проект «Слухай. Бібліотека аудіокниг українською мовою» презентували 20 грудня у Київському університеті імені Бориса Грінченка. Ініціативу втілили в рамках Громадського бюджету Києва.

Як повідомляють на сайті Київської міської державної адміністрації, авторська команда «Типовий Київ» спільно з Інститутом журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка за рік реалізували амбітну задачу: озвучити понад 100 книг і віршованих творів. Таким чином створено онлайн-бібліотеку аудіокниг класичної української прози та поезії, що входять до шкільної програми, а також творів відомих сучасників з їх авторським начитуванням.

До начитування долучились теле- та радіо ведучі, актори театру та кіно, відомі музиканти, студенти та волонтери, які пройшли кастинг. Серед зіркових учасників проекту - Валерій Харчишин, Даша Астаф’єва, Богдан Бенюк, Даша Коломієць, Назар Задніпровський, Павло Зібров та інші.

Організатори зазначають, що аудіокниг українською мовою існує обмаль, а в умовах розвитку технологій знання та культуру необхідно доносити у максимально простих і зручних формах. Власне, аудіокнига є однією з таких форм. Крім того, такий формат творів потребують люди з проблемами зору, дислексією, труднощами у навчанні.

Серед озвучених книг – класика української прози Ольги Кобилянської, Івана Франка, Панаса Мирного, Валер’яна Підмогильного та ще десятки авторів, перераховують на сайті КМДА. Також - понад 50 віршованих творів Максима Рильського, Олени Теліги, Дмитра Павличка, Лесі Українки, Миколи Хвильового та інших письменників. Сучасна література від Ольги Деркачової, Євгена Ліра, Наталки Сняданко, Христини Козловської. Марк Лівін і Катерина Бабкіна начитали свої кращі авторські роботи.

Проект реалізовано спільно з департаментом освіти КМДА, дізнатися про нього більше і послухати аудіокниги можна на сайті: https://sluhay.com.ua

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати