Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Теплі історії з життя

Ірина Славінська представила книжку про 11 відомих українців
12 червня, 16:19

Нещодавно Ірина Славінська, літературний оглядач, перекладач, куратор «Книжкового Арсеналу», а нині й ведуча «Громадського радіо», представила свою другу книжку. У ній 11 відомих українців        — письменників, журналістів, музикантів та менеджерів культури — розповідають кілька історій зі свого життя, цікавих та важливих для них самих.

Презентація відбулася в столичній книгарні «Є», зустріч модерувала одна з героїнь книжки — Лариса Денисенко, в розмові брали участь також видавець Дмитро Кириченко («Брайт Букс») та Ольга Герасим’юк, про три історії з життя якої читачі теж зможуть дізнатися.

«Цей чудовий проект мені у жовтні запропонував видавець Дмитро Кириченко, — розповідає Ірина Славінська. — Наша найперша ідея була такою: створити книжку, яка могла б надихати, але надихати в раціональному сенсі. Це реальний життєвий досвід людей, яких ми добре знаємо і любимо. Я сподіваюся, що описані історії зможуть допомогти читачам, дати стимул працювати і творити або просто стануть інструментом для того, щоб змінити життя на краще». За словами Ірини Славінської, коли більшу частину матеріалу вже було зібрано, почався Євромайдан і, звичайно, вніс свої корективи. Вихід книжки відклали, але натомість додалися нові герої, які приїхали до Києва долучитися до протестів — це Юрій Андрухович, Мар’яна Садовська та Наталка Сняданко. Загалом же дискусії щодо персоналій майбутнього твору між автором та видавцем не було — список збігся майже повністю. Центральною ідеєю книжки Ірина Славінська називає пригоду — несподівану, але захоплюючу.

«Історії талановитих людей» стали продовженням серії «Теплі історії» видавництва «Брайт Букс», в якому виходили бестселери Надійки Гербіш — «Теплі історії до кави» та «Теплі історії до шоколаду», а також ще три збірки різних авторів. Як зазначив на презентації видавець Дмитро Кириченко, ця серія стала надзвичайно популярною і її обов’язково буде продовжено. Можливо, наступні історії теж збиратиме Ірина Славінська, і незабаром ми дізнаємося про особистий досвід інших відомих українців.

Книжку «Історії талановитих людей» вже представили в Тернополі та Львові. Сьогодні Ірина Славінська запрошує на зустріч мешканців Івано-Франківська. Презентація відбудеться в книгарні «Є» о 18.30, зустріч модеруватиме поет Іван Ципердюк.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати