Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Iз «Фаріком» було не страшно»

Вінничанин Анатолій Фарисей загинув 15 лютого 2017 року внаслідок мінометного обстрілу села Кримське Новоайдарського району Луганської області
02 березня, 11:12

У той день він — стрілець-помічник гранатометника — заступив на бойове чергування на взводному опорному пункті. Незважаючи на обстріли, продовжував тримати оборону під вогнем противника. Ближче до опівночі ворог почав застосувати великокаліберну зброю, спершу 80-міліметрові міни, а потім і 120-ті. Один зі снарядів прилетів і розірвався надто близько. Анатолій отримав поранення, які були несумісні з життям.

Анатолій Фарисей із позивний «Фарік» народився 23 березня 1974 року в селі Шепіївка Калинівського району Вінницької області. Після закінчення 8 класів сільської школи вступив до Вінницького вищого професійного училища № 4, де здобув фах кабельщика. З 1992 по 1994 роки проходив строкову службу в Житомирі. Потім працював їздовим у місцевому колгоспі, доглядав коней та перевозив вантажі. Тривалий час працював у Києві експедитором. Був на заробітках і в інших містах.

«Толя був неодруженим. Батько помер, коли він був малим, 6 років тому відійшла у вічність матір. Власної сім’ї та дітей не мав, але давно мріяв про сімейний затишок. Усе казав, що як закінчиться війна, то одружуватиметься, — розповідає голова Шепіївської сільської ради Василь Козак. — Мав добре серце і гарну вдачу. Ніхто ніколи не чув від нього поганих слів і не бачив ганебних вчинків. Спитайте кого завгодно у селі, і ніхто не скаже вам погане про Анатолія. Чуйна, добра і щира людина».

З перших днів Революції Гідності Анатолій був на Майдані. Звідти і пішов добровольцем на війну. Служив у 26-й Бердичевській артилерійській бригаді. З 29 серпня 2014 року проходив службу у складі 54-го окремого розвідувального батальйону. А після демобілізації вирішив піти на контрактну службу. Служив молодшим сержантом, помічником гранатометника 2-го взводу 9-ї роти 3-го батальйону 93-ї окремої механізованої бригади.

«Ми разом були на позиції. Із «Фаріком» було нестрашно — будь-де і за будь-яких обставин. Мене не було поруч, коли він отримав поранення, осколок влучив у голову, і смерть була миттєвою, — каже бойовий побратим загиблого бійця Микола Поліщук. — Він був із тих людей, які не можуть сидіти без роботи. У вільний час постійно щось робив, дуже смачно готував. Міг нагодувати весь взвод домашнім борщем і смаженою картоплею з м’ясом. Та найголовніше, що він був гарною людиною. Не боявся ворога і вірив, що перемога має бути за нами».

Поховали бійця у його рідному селі Шепіївка. На прощання з Анатолієм зібралося усе село. 24 березня цього року йому мало б виповнитись 43 роки і він був сповнений мрій і надій на майбутнє...

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати