Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Російські війська дещо сповільнили атаки у районі Авдіївки, проте активізувались в районі Бахмут - Часів Яр

01 травня, 12:10
Фото Генеральний штаб ЗСУ
Російські війська дещо сповільнили атаки у районі Авдіївки, проте активізувались в районі Бахмут - Часів Яр, намагаючись тиснути на українську оборону для просування на Дружківку і Констянтинівку. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Військові аналітики зазначають, що 30 квітня в районі Авдіївки російські війська вперше за кілька днів не здійснили жодних підтверджених наступів, водночас українські джерела повідомляли, що на напрямку Бахмут - Часів Яр росіяни здійснили атак більше, ніж біля Авдіївки. Зокрема, у зведеннях Генштабу ЗСУ за 30 квітня зазначено, що за добу українські війська відбили 47 атак на Авдіївському напрямку та 57 атак - на Бахмутському, причому значно більше атак на напрямку Часів Яр.

«Звіту за один день недостатньо, щоб встановити закономірність, але це може свідчити про те, що російські війська дещо сповільнюють темпи атак у районі Авдіївки, водночас відновлюючи наступ у районі Часового Яру», - зауважують в ISW.

Зазначається, що приблизно з 20 квітня російські війська зосередилися на досягненні тактичного успіху поблизу Очеретиного (на північний захід від Авдіївки) та Новокалинового (на північ від Авдіївки), але станом на 30 квітня темпи просування, схоже, сповільнилися.

Аналітики вважають, що російські війська можуть вирішити наступати зі свого виступу на північ від Авдіївки в напрямку Торецька, щоб доповнити наступальні операції поблизу Часового Яру. Це, ймовірно, вимагатиме від російських військ тактичної паузи для зосередження сил для наступу.

«Часів Яр є оперативно значущим об’єктом, оскільки він стане плацдармом для російських військ для початку наступальних дій на Дружківку та Костянтинівку, які утворюють пояс фортець чотирьох великих міст Донецької області. Проте російським військам, імовірно, знадобиться більш тривала пауза для підсилення підрозділів і передислокації додаткових сил у район Очеретиного, якщо вони вирішать спробувати просунутися на північ до району Торецька», - вважають в ISW.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника оперативного відділу Генштабу Сил оборони Естонії Тоомас Вялі переконаний, що мета РФ захопити місто Часів Яр Донецької області до 9 травня не буде реалізована.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати