Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні встановили Рекорд з наймасовішого розпису писанок майстрами різних регіонів України

01 травня, 12:38
Фото з фейсбук сторінки Міністерство культури та інформаційної політики України

В Україні встановили Рекорд з наймасовішого розпису писанок майстрами різних регіонів України, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

"За організації МКІП у співпраці з ГО «Інститут культури України» в інноваційному парку UNIT.CITY відбувся Фестиваль української писанки. У межах події розписали 800 писанок.

«Ми маємо знаходити світлі події, які нас згуртовують та додають життєвих сил для того, щоби ми могли боротися з ворогом, а також творити. Я дякую всім майстрам, які знаходять в собі натхнення і вкладають душу в це мистецтво. З вами ми впевнені, що традиція писанкарства не лише буде збережена, а передана майбутнім поколінням українців», — сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Фестиваль зібрав майстрів зі всієї України, які провели майстер-класи з писанкарства для молоді. Створені писанки передадуть захисникам на фронт за допомоги Міжнародного штабу допомоги українцям.

Під час події генеральна директорка Книги Світових Рекордів Ганна Крисюк оголосила: «Протягом 5 годин 530 учасників виготовили 800 писанок. Рекорд України встановлено!»"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати