Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

108 тисяч доз вакцини КПК було доставлено в Україну ЮНІСЕФ за підтримки Японії та Агентства США

02 квітня, 16:22
Фото з сайту unn.com.ua

108 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту і краснухи (КПК) були доставлені в Україну для проведення безоплатних щеплень для дітей. Про це у вівторок повідомляє пресслужба МОЗ України, передає УНН

Деталі

108 тисяч доз комбінованої вакцини КПК бельгійського виробництва на підтримку Національної програми з імунізації в Україну доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки уряду Японії та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Як повідомляється, кожна дитина має отримати дві дози вакцини КПК — у 12 місяців та в 6 років.  В МОЗ зауважили, що щеплення дозволяють сформувати специфічний імунітет проти кору, паротиту та краснухи. Також у в разі хвороби вакциновані діти переносять її легше без таких ускладнень, як пневмонія, отит (вушна інфекція), енцефаліт (запалення мозку), паненцефаліт (захворювання головного мозку).  У відомстві також наголосили, що ліків проти кору не існує, тому вакцинація — єдиний засіб захисту проти захворювання у світі.

Як вказали в МОЗ, кір — небезпечна інфекційна хвороба, яка є загрозою для невакцинованих дітей та дорослих. Вона передається повітряно-крапельним шляхом і є надзвичайно заразною. 

Довідково 

У 2023 році в Україні було зареєстровано 55 випадків захворювання на кір у 13 регіонах, серед хворих — 31 дитина. Торік охоплення щепленнями проти кору в Україні серед дітей віком до одного року становило 92,4%. В умовах війни додатковим фактором ризику поширення кору є скупчення людей, зокрема, в укриттях під час повітряних тривог. 

На рівні країни влітку 2023 була оголошена загальнонаціональна кампанія з  "наздоганяючої вакцинації" проти кору. За три місяці в рамках  кампанії вдалось  вакцинувати 153 493 дитини. Серед них перше щеплення отримали 68 488 дітей у віці від 2 до 17 років, другу дозу вакцини — 85 005 дітей віком від 7 до 17 років.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати