Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент Зеленський підписав законопроєкт про створення електронного кабінету військовозобов'язаного

02 квітня, 19:21
Фото Генеральний штаб ЗСУ

У вівторок, 2 квітня, президент України підписав законопроєкт про електронний кабінет військовозобов'язаного. Про це пише УНН з посиланням на картку законопроєкту на сайті ВР.

Деталі

Зазначається, що у січні Рада підтримала законопроєкт та передала на підпис президенту. Сьогодні, 2 квітня його повернуто з підписом глави держави.

Як пояснили в Міноборони,  документ є критично важливим для обороноздатності України.

Реалізація його положень сприятиме швидкому збору, обробці та використанню військових даних, а також нарешті переведе послуги та процеси для військовослужбовців у зручний цифровий формат.

Законопроєкт передбачає удосконалення реєстру призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, зокрема, в частині налагодження взаємодії між реєстрами, використання даних щодо військового обліку тощо.

Зокрема, буде створено портал електронних послуг для військовослужбовців та військовозобов’язаних. Наприклад, з’явиться можливість надання статусу УБД онлайн, офлайн та автоматично при наявності необхідних даних в системі.

Документ розблоковує цифровізацію української армії та дозволить їй діяти більш мобільно та ефективно як на полі бою, так і в тилу 

- заявили у Міноборони.

Доповнення

Окрім того, законопроєкт надає Міністерству оборони України можливість посилити кіберзахист та право розміщувати свої ІТ-системи у військових хмарних сховищах країн-членів НАТО.

Також завдяки цьому буде вивільнено засоби ППО, які наразі захищають національні дата-центри від постійних ракетних обстрілів (натомість цей ресурс буде використовуватись для прикриття інших об’єктів військової та цивільної інфраструктури);

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати