Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські військовослужбовці проходять базову загальновійськову підготовку під керівництвом інструкторів та інструкторок Збройних Сил Швеції

02 липня, 22:56
Фото Генеральний штаб ЗСУ

Сектори спостереження розподіляються так: один військовослужбовець дивиться вліво, інший вправо. Направляючий спостерігає вперед. Той, хто позаду, тримається ближче до передніх, щоб уникнути втрати контакту в темну пору доби. Сектор вогню включає передній та бокові напрямки та розширюється назад вліво та вправо. Постійна висока пильність кожного члена групи як важливої бойової одиниці, - наголошує інструктор із Швеції під час занять з українськими новобранцями.  Повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Так українські військовослужбовці проходять базову загальновійськову підготовку під керівництвом інструкторів та інструкторок Збройних Сил Швеції в межах багатонаціональної операції ІНТЕРФЛЕКС на території Великої Британії.

Навчання новобранців розподілене на кілька етапів і кожен етап включає польовий вихід з ночівлею на декілька днів. Нещодавно відбувся другий польовий вихід для однієї із груп українських військових. Спочатку вони відпрацьовують навички, які були засвоєні під час та після першого польового виходу. Це включає правила переміщення маршем, розкладання табору, поводження в таборі та виставлення чергового патруля в нічний час. Також вони навчаються користуватися приладами нічного бачення та методами пошуку і виявлення противника в нічний час за допомогою цих приладів.

Надалі під час занять новобранці тренуються в парах, відпрацьовують в групі тактику дій під час бойового контакту з противником. Навчаються правилам патрулювання в різних місцевостях та в різний час доби.

Українські військовослужбовці відпрацьовують різні варіанти дій як в наступі, так і в обороні. Кожен польовий вихід супроводжується попередньо відпрацьованим матеріалом з тактичної медицини, облаштуванням місця для ночівлі та вогневої позиції і всього, що стосується виживання в польових умовах.

На завершення другого польового виходу з новобранцями повторюють навички по згортанню табору та маскування території на якій проходили заняття й розміщувались військові. Попереду ще більше занять та польових виходів з ночівлею, на яких вони продовжать відпрацьовувати навички, необхідні для боротьби з російським агресором.

Дякуємо дружній Швеції та країнам-партнерам за допомогу в боротьбі України за свою незалежність!

ЗСУ вдячні за підтримку та допомогу Королівство_Швеція та Велика_Британія.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати